10. maj 2021
Det er stole som disse, mange kan ganske sikkert genkende dem, der sendes til skoler i Tanzania.
Det er stole som disse, mange kan ganske sikkert genkende dem, der sendes til skoler i Tanzania.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gym-møbler under Afrikas sol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gym-møbler under Afrikas sol

Borde og stole fra gymnasiet får nyt liv i Tanzania

Halsnæs - 25. april 2021 kl. 11:30
Af Thomas Quvang

En stor portion af de gamle skolemøbler på Frederiksværk Gymnasium & HF - ca 50 borde og 100 stole - er i løbet af marts blevet hentet af Jørn Møller fra nødhjælpsorganisationen Habari, en privat organisation startet og drevet af ægteparret Jørn og Kirsten Møller i Hundested.

Skolemøblerne bliver senere lastet i containers og sendt til skoler i Arusha, Mbula og Songea i Tanzania. De blev indkøbt til FVGH for over 40 år siden og nu får de nyt senior-liv under varmere himmelstrøg.

Fokus på uddannelse

”Jeg synes, vi som skole kan være stolte af at kunne levere et bidrag til øget fokus på uddannelse i landet", udtaler Peter Brink, rektor på Frederiksværk Gymnasium & HF.
Som tak for bidraget, har FVGH modtaget et ’diplom’ af Habari.

Jørn og Kirsten Møller som driver Habari har siden 1980’erne indsamlet og fået doneret hospitalsudstyr, som ligeledes er blevet lastet på containers og taget i brug på hospitaler i Mbulu og Songea.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?