25. april 2018
Halsnæs Kommune har måtte betale to mio. kroner i fratrædelsesgodtgørelser til to direktører og en chef. 

Foto: Lars Kimer
Halsnæs Kommune har måtte betale to mio. kroner i fratrædelsesgodtgørelser til to direktører og en chef. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gyldne håndtryk for 2 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gyldne håndtryk for 2 millioner
Halsnæs - 21. oktober 2017 kl. 06:10
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kom til at koste dyrt i kommunekassen, at Halsnæs Kommune i 2014 og 2015 sagde farvel til to direktører og en fagchef.

En aktindsigt, som Frederiksborg Amts Avis har fået, viser, at de tre topfolk i kommunens forvaltning til sammen fik udbetalt 2,073 mio. kroner i fratrædelsesgodtgørelser i 2015.

Det drejer sig om de tidligere direktører Svend-Erik Nielsen og Finn Gaarskjær, som begge tjente kommunen over et årti samt den tidligere chef Klaus Godske Kolberg.

De har fået henholdsvis 589.982 kroner, 814.516 kroner og 668.814,48 kroner af Halsnæs Kommune, da de stoppede.

Det samlede beløb svarer til fem sosu-hjælperes årsløn i følge TV 2, som har lavet en oversigt over fratrædelsesordninger de sidste fire år i alle landets kommuner.

Fælles for de to direktører og fagchefen er, at de var ansat på åremålsaftaler.

Det er en tidsbestemt ansættelsesform med en økonomisk gulerod for anden af aftalen. Opfyldes åremålsaftalen vil der således være udbetaling af en bonus.

Det samme gør sig gældende, hvis kommunen opsiger aftalen. I tilfældende her er det åremålsaftalerne, som har sikret de gyldne håndtryk, da aftalerne enten er udløbet uden at blive forlænget eller opsagt af kommunen.

Den slags aftaler er Halsnæs Kommune siden gået væk fra.

- Vi har en enkelt ansættelse på åremålsvilkår tilbage, men typisk ansætter vi chefer og direktører på kontraktvilkår fremadrettet. Det er KL's anbefaling, og det er en mere smidig form for aftale blandt andet i forbindelse med opsigelse af ansættelsesforholdet, siger Pernille Löwe, personalejuridisk specialkonsulent i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk