31. juli 2021
Hundested-Rørvig ruten kan se frem til endnu en juli måned med mange passagerer. Sidste blev det til rekord 126.000 passagerer, mod normalt 85.000. Arkivfoto
Hundested-Rørvig ruten kan se frem til endnu en juli måned med mange passagerer. Sidste blev det til rekord 126.000 passagerer, mod normalt 85.000. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gratis færgeture hele juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis færgeture hele juli
Halsnæs - 23. juni 2021 kl. 07:34
Af Anders Nordstrand

Hundested Rørvig færgefart har nu fået Trafikstyrelsens godkendelse til at tilbyde gratis sejlture for gående og cyklister hele juli. Ordningen omfatter desuden bilister med handicapskilt, oplyser færgeruten på sin hjemmeside, hvor det også pointeres, at ordningen gælder fra den 1. til den 31. juli.

På Sølager-Kulhuse ruten oplyser skipper Steffen Andersen, at der er ansøgt om at tilbyde gratis overfarter fra 1. juli til midt i august, men der er endnu ikke kommet tilsagn.

Gratisordningen ligger i forlængelse af sommerpakken vedtaget i Folketinget, for bl.a. at sætte skub i indlandsturismen, og lige som med sommerpakken 2020 gælder det for gående og cykler, men gratis overfarter for biler med handicapparkeringsskilt er en udvidelse af ordningen denne sommer.

Begge færgeruter kunne sidste sommer melde om stor stigning i passagertallet.

"Et utroligt virvar med gående, cyklister og biler, der skulle være plads til på nogle afgange. Det var populært, og i år vil vi gerne brede det lidt mere ud over seks uger," fortæller Steffen Andersen, M/F Columbus, som nu afventer grønt lys fra Trafikstyrelsen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?