4. august 2020
Græstyve har stjålet et stykke af forgreenen i Asserbo Golf Club. Hullet måler 53x93 centimeter.

Privatfoto.
Græstyve har stjålet et stykke af forgreenen i Asserbo Golf Club. Hullet måler 53x93 centimeter. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Græstyve på spil i golfklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Græstyve på spil i golfklub
Halsnæs - 14. juli 2020 kl. 13:04
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort stykke af det tætklippede grønne græs fra banerne i Asserbo Golf Club er i nattens mulm og mørke blevet gravet op og stjålet. Det opdagede klubbens greenkeeper, Jackie Larsen, da han tirsdag morgen klippede greens på banerne.

- Jeg så noget i bagkanten af den ene green, som så mystisk ud, så jeg kørte derover. Der kunne jeg se et fint gravet hul i forgreenen på bane 2. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Jackie Larsen.

Klubben har nu politianmeldt episoden som hærværk, men greenkeeperen er sikker på, at der ikke er tale om drengestreger.

- Jeg har oplevet hærværk før, og det her drejer sig ikke om nogen, der har prøvet at ødelægge banen, ligesom man for eksempel fornylig har set i Jylland, hvor der blev hældt round-up ud. Jeg tror, at der er nogen voksne mennesker, som har skulle bruge det her græs. Der er lavet en pæn firkant i forgreenen, hvor der er gravet pænt af, og man har sikret sig både tørven og 20-25 centimeter jord, siger Jackie Larsen.

Græsstykket måler cirka en halv gange en meter, og greenkeeperen mener, at det må være kørt væk i trillebør eller noget tilsvarende.

- De har tabt noget af tørven, da de kørte, så vi kunne følge sporene ud på Hulgårdsvej, hvor de slutter. Det er nok nogen, som skal bruge det i haven, siger han.

Han gør det samtidig klart, at græsset er en helt anden sort end almindelige plænegræs. Det har ikke samme væksthastighed, vil være mere grønt og skille sig ud.

Hullet på bane 2 har Jackie Larsen i mellemtiden lavet igen.

- Jeg har repareret det med græs fra et andet sted. Men det er irriterende og noget svineri, og vi vil faktisk gerne have græsset tilbage, siger han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?