21. februar 2020
Den gule murstenssti i Maglehøj-bebyggelsen bliver ramme om en festival lørdag 19. oktober.                                               Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Den gule murstenssti i Maglehøj-bebyggelsen bliver ramme om en festival lørdag 19. oktober. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Goddag til Yellow Brick Road

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Goddag til Yellow Brick Road
Halsnæs - 21. september 2019 kl. 04:28
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Goodbye Yellow Brick Road« var titlen og titelsangen på et legendarisk dobbeltalbum, som Elton John udsendte i 1973. Nu siger Maglehøj-bebyggelsen i Frederiksværk goddag til Yellow Brick Road med en festival, der afvikles sidste lørdag i efterårsferien, 19. oktober omkring Maglehøjs egen Yellow Brick Road, den gule murstenssti, der løber gennem hele Maglehøj-bebyggelsen.

Det er frivillige og beboere i Maglehøj, som står bag »Maglehøj »Yellow Brick Road« Festival«. En lille kulturfestival, hvor beboere og andre, der er ønsker at støtte op om det, kan sælge hjemmelavet mad, loppe- og kræmmervarer fra egne boder, samt at lave sjov og underholdning.

»Som med Troldmanden fra Oz's »Yellow Brick Road«, kan man opfatte den gule sti i Maglehøj, som symbol på en ny vej mod bedre tider. Med de nyanlagte legepladser og opholdsområder, har området fået en helt ny karakter, hyggeligt og velkomment, med aktiviteter til leg og hygge for både børn og voksne. Frivillige og ansatte i området arbejder engageret sammen om at gøre området Maglehøj til en attraktiv, sjov og dejlig bydel - ikke kun for beboere, men for alle som har lyst at besøge og bruge faciliteterne og lære stedet at kende«, hedder det i en pressemeddelelse fra initiativtagerne.

Idéen til festivalen, der holdes i tidsrummet kl.12-20, er opstået spontant og som nu afprøves, men håbet er at det kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed. Konceptet er at alle - ikke kun beboere - kan byde ind med indhold til festivalen; man kan få lov at stille en bod op og sælge »Streetfood«, hvadenten det er frikadeller eller falaffel, kager eller ostemadder - eller man kan sælge gamle loppeting eller nye kræmmervarer.

Man er også meget velkommen med oplevelser og små events på dagen, musik, dans, gøgl eller andre aktiviteter.Også foreninger og forretninger er meget velkomne til at komme på festivalen - og har på den måde mulighed for positiv promovering.