24. september 2021
Sigurd Fafnersbane ? et af de 15 glasskibe, der udstilles på Nøstetangen Norsk Glassmuseum. Foto: Egeværk
gallery icon

Se billedserie

Sigurd Fafnersbane ? et af de 15 glasskibe, der udstilles på Nøstetangen Norsk Glassmuseum. Foto: Egeværk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glasskibene udstilles i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glasskibene udstilles i Norge
Halsnæs - 08. marts 2019 kl. 15:30

Glasskibene fra Hundested - lavet i glas og træ af Backhaus-Brown og Egeværk - fortsætter deres færden verden rundt. I dag 9. marts åbner udstillingen »Glasskipene« på Nøstetangen Norsk Glassmuseum i Hokksund. Ved udstillingsåbningen uddybes Glasskibenes historiske kontekst med foredrag om en norsk vikingeskat. Glasskibene udstilles i Norge indtil 14. april.

Glasskibene er på en tilsyneladende neverending tour. Florida har lige været fokusområde med kunstudstillingen Art Palm Beach og det store internationale event Glass Coast Weekend i Sarasota og St. Petersburg. Tre skibe er i januar opkøbt til Imagine Museum i St. Petersburg, Florida.

- Florida er en vigtig stat i glasverdenen. Her er der mange dygtige fagfolk og mange samlere. Vi er lykkelige for vores gode samarbejdspartnere i dette område, fortæller Andrew Brown.

Glasskibene er i Florida repræsenteret af Habatat Galleries, der sammen med Vetri Gallery i USA's glashovedstad Seattle, er Backhaus-Brown og Egeværks vigtigste samarbejdspartner i USA.

Udstillingen i Nøstetangen Norsk Glassmuseum i Hokksund tæller 15 Glasskibe. Den fælles historiske kontekst uddybes ved museet. Nøstetangen Glasværk, som var i drift mellem 1741 og 1777, blev grundlagt under protektion af Kong Christian 6., og var afgørende for udvikling af dansk og norsk glasproduktion. Resultatet af den tætte kontakt mellem glasværket i Norge og hoffet i København har sat sit præg på flere offentlige og private danske samlinger. Særligt bør de to pragtfulde pokaler, der blev leveret til Frederik 5. og dronning Louises salving i 1747, fremhæves. De findes nu i Kongernes Samling.

Afdelingsleder på museet, Henrik Somdal, er begejstret over at kunne vise Glasskibene i Norge:

- Arven efter Nøstetangen Glassværk fortæller meget om norsk og dansk fælleskultur, og vi er altid glade for at kunne vise danske glaskunstnere i Norge. At nogen af Norges rigeste vikingefund er gjort i museets umiddelbare nærhed, giver desuden glasskibene en særlig historisk kontekst.

Efter Hokksund trækker USA igen i Glasskibene. Næste punkt på dagsordenen er deltagelse i "The 47th Annual Invitational Awards Exhibition" i Michigan, og udstillinger i Chicago og West Palm Beach er planlagt.

Stemmer du til kommunalvalget i år?