21. november 2017
Museumsinspektør Marie Bach, Industrimuseet Frederiks Værk, fortæller om J.F. Classen og kanonproduktionen med Gjethuset i baggrunden. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Museumsinspektør Marie Bach, Industrimuseet Frederiks Værk, fortæller om J.F. Classen og kanonproduktionen med Gjethuset i baggrunden. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gennem 300 år på to timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem 300 år på to timer
Halsnæs - 20. april 2017 kl. 12:34
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år er det 300 år siden man begyndte at grave kanalen fra Arresø ud mod fjorden efter at sandflugten havde sandet afløbet fra Danmarks største sø til.

Det var igangsætter for det Frederiksværk, man lidt flot kan kalde for Nordens Venedig, som museumsinspektør Marie Bach fra Industrimuseet Frederiks Værk udtrykte det, da hun på to timer guidede læsere fra Sjællandske Medier ikke alene gennem det centrale Frederiksværk, men også gennem 300 års by- og Danmarkshistorie.

Det skete med udgangspunkt i det imponerende Gjethus, der i dag er et kendt koncert- og kulturhus, og videre til kanalerne, gamle arbejder- og håndværksboliger og til Krudtværksområdet, hvor deltagerne i læserarrangementet blev de første gæster i Industrimuseets kommende nye udstillingslokale i den gamle svovl- og salpeterlade.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk