13. december 2019
Bjørn Nørgaard har undervist ledige i at håndtere gasbeton. Det har været en vej til arbejde for de syv nordsjællændere, der nu alle er i job eller virksomhedspraktik. Foto: Joachim Christensen
Bjørn Nørgaard har undervist ledige i at håndtere gasbeton. Det har været en vej til arbejde for de syv nordsjællændere, der nu alle er i job eller virksomhedspraktik. Foto: Joachim Christensen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gasbeton er vejen til arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gasbeton er vejen til arbejde
Halsnæs - 18. juli 2019 kl. 04:00
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Målrettede kurser kan være vejen ud af ledighed. Halsnæs Kommune har sammen med Nordsjællands Rekrutteringsservice haft held med at få ledige i arbejde gennem et kursus i gasbetonmontering.

arrow Læs også: Bjørn havde syv ledige på kursus: Nu er de i arbejde

Gasbeton var i 60'erne og 70'erne umådeligt populært. De store, hvidgrå blokke blev brugt til at bygge hele parcel- og sommerhuse i, men fik siden et ry for at skabe kedelige og ucharmerende boliger.

I dag bruges gasbeton igen flittigt, når nybyggerier skyder op, og faktisk er efterspørgslen på gasbetonmontører så enorm, at branchen skriger på kvalificeret arbejdskraft.

Det forsøger Halsnæs Kommune og Nordsjællands Rekrutteringsservice at udnytte. Syv nordsjællandske ledige er for nylig blevet undervist af indehaver af virksomheden Elementmontøren i Halsnæs, Bjørn Nørgaard. 12 dages grundkursus i gasbeton har gjort dem interessante for gasbetonmontører, og efter endt kursus er alle syv nu i job eller virksomhedspraktik.

- Mange kom med en skepsis, men de var alle interesserede i at fortsætte. Der var ikke en eneste fraværsdag. Jeg tror, det handler om, de bliver behandlet på den rigtige måde. Succesen her er, at ingen er tvunget. Kurset var frivilligt, og det viser, at folk gerne vil det, siger Bjørn Nørgaard, der har kontakt til gasbetonmontører over hele Sjælland, der efterspørger endnu mere arbejdskraft.

Et tilsvarende kursus som stilladsmontør har også været en succesfuld måde at opkvalificere ledige på.