18. oktober 2021
Ole S. Nielsen er efter lørdagens generalforsamling tilbage som både formand og spidskandidat for Dansk Folkeparti Halsnæs.
Ole S. Nielsen er efter lørdagens generalforsamling tilbage som både formand og spidskandidat for Dansk Folkeparti Halsnæs.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammel kending gør comeback som formand og spidskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammel kending gør comeback som formand og spidskandidat
Halsnæs - 30. maj 2021 kl. 13:25
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Efter stemmerne er talt op til generalforsamlingen i Dansk Folkepartis Halsnæs lørdag den 29. maj, står det klart, at en helt ny bestyrelse er valgt med en gamle kending i lokalpolitik, Ole S. Nielsen, i spidsen som formand. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

I betyrelsen sidder desuden Merete Egholm som næstformand, Ole Wedel Nielsen som kasserer og Ole Sisby Jensen samt Ove Pedersen som bestyrelsesmedlemmer.

Formandsposten er ikke det eneste, som Ole S. Nielsen sikrede sig, for til partiets efterfølgende opstillingsmøde blev han valgt som partiets spidskandidat til det fortstående kommunalvalg i november.

Dermed er der lagt op til et politisk comeback for DF'eren, som ellers mistede sin plads i byrådet i 2017. Her fik Dansk Folkeparti et dårligt valg og blev halveret, og da Ole S. Nielsen med 182 stemmer for andet valg i træk fik færre personlige stemmer end Walter Christophersen og Gitte Hemmingsen, måtte han forlade det sæde i byrådet, som han havde haft siden 2009.

Trods valgnederlaget fortsatte han som formand for DF Halsnæs indtil foråret 2019, hvor han blev væltet efter en »paladsrevolution«. I en kampafstemning mod Johan Thorup tabte Ole S. Nielsen og en helt ny bestyrelse blev valgt med Johan Thorup i spidsen. Dengang afvist Ole S. Nielsen, at han var færdig i politik, og to år senere ser han ud til at få ret. Væk er den gamle bestyrelse og Johan Thorup, som har meldt sig ud af partiet og nu stiller op for Nye Borgerlige i Halsnæs.

Tilbage er Ole S. Nielsen og på partiets opstillingsliste står desuden Victor Vendelsøe Nielsen, Frederiksværk, Ole Wedel Nielsen, Hundested, der ligesom Ole S. Nielsen røg ud af byrådeti 2017, samt Merete Egholm, Ølsted.

Flere kan desuden blive tilføjet. Dog ikke partiets mest markante skikkelse, Walter Christophersen, som efter 20 år i politik fornylig annoncerede i Frederiksborg Amts Avis, at han ikke genopstiller.

Rejser du til udlandet i år?