15. juni 2021
"De er en vigtig del af byens DNA og flere af dem skriger på en omgang træbeskyttelse," siger lokalpolitiker Thomas Møller Nielsen (V) om broerne ved Frederiksværks handelsgade.
gallery icon

Se billedserie

"De er en vigtig del af byens DNA og flere af dem skriger på en omgang træbeskyttelse," siger lokalpolitiker Thomas Møller Nielsen (V) om broerne ved Frederiksværks handelsgade.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygter forfald: "Broer trænger til en kærlig hånd"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygter forfald: "Broer trænger til en kærlig hånd"
Halsnæs - 14. marts 2021 kl. 11:41
Af Anders Nordstrand

"De er en del af Frederiksværks DNA, og flere af dem trænger til en kærlig hånd. Vi skal nødig igen komme i den situation, at ødelagte broer skal spærres af og folk må gå større omveje for at kunne handle i Nørregade," siger butiksejer og byrådsmedlem Thomas Møller Nielsen (V), der havde ønsket et punkt om kanalbroernes stand og vedligeholdelse på dagsordenen på det seneste møde i miljø- og planudvalget.

"Der er et større arbejde i gang med forskønnelse i midtbyen, Nordtorvet laves om og kanalkanter renoveres for et millionbeløb, så det er vigtigt også at have fokus på kanalbroerne. Nogle af dem skriger på en omgang træbeskyttelse og andet vedligehold," fortsætter han og piller lidt i træværket på en af broerne, hvor der er tegn på råd, afskallet maling og rust på metalgitre.

Gennemgang med karakterer

I et notat fra forvaltningen, efter anmodning fra Venstre, kunne medlemmerne i udvalget få et overblik over broernes stand med en form for karaktergivning og desuden info om planlagte reparationer. Et større planlagt arbejde omfatter broen mellem Slaggemolen og lystbådehavnen. Pris ca. 750.000 kroner.

F.eks. får en række af de kanalbroerne langs Allégade - heraf de fire hvælvede broer bygget af limtræ - bedømmelser som i god stand eller med vedligeholdelsesbehov i forskelligt omfang, og der er estimeret beløb i størrelsesordenen fra 15.000 og op til 70.000 kroner for vedligehold ifølge de seneste gennemgange 2017 og 19. Den sydligste, Frederiks Bro, er dyrest at reparere som følge af bl.a. rust, afskalninger og algebegroet træværk.

Der er godt 10 kanalbroer i bymidten, hvor der er bygget en ny ved Nordtorvet, og der er planlagt nedrivning af betonbroen ved Mølledammen/Turbinehuset som led i Stålsat By-projektet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?