17. januar 2019
Annemette Eriksen går gerne et par timer lange ture hver anden dag for at samle skrald. Og hun er glad for de mange mennesker, der bemærker at Halsnæs er blevet mere ren.
Annemette Eriksen går gerne et par timer lange ture hver anden dag for at samle skrald. Og hun er glad for de mange mennesker, der bemærker at Halsnæs er blevet mere ren.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige holder naturen ren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige holder naturen ren
Halsnæs - 20. april 2018 kl. 04:00
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Turen ved Roskilde Fjord nær Frederiksværk er så smuk, men for Annemette Eriksen blev den skæmmet af alt for meget affald i naturen. Hun valgte selv at gøre noget ved det, og har taget initiativ til facebooksiden Halsnæs Affaldshelte for at inspirere andre.

arrow Læs også: Skrald i sækkevis: Rekordmange frivillige holder gaderne rene

- Jeg tænkte, at jeg kan gøre noget i mit lokalområde, og det kan alle andre også, siger hun.

Og det har de gjort. Flere frivillige har meldt sig og samler affald ind, og Annemette Eriksen får ofte kommentarer om, at kommunen er blevet renere.

Også Danmarks Naturfredningsforening oplever en stigning blandt private borgere, der gør en indsats for at holde naturen fri for skrald.

Majken Sundahl er projektleder på naturfredningsforeningens landsdækkende affaldindsamling på søndag, og hun mærker en kæmpe interesse for at fjerne affald i naturen. Det gælder både ved deres arrangement og på privat initiativ.

- Vi ser en stigende tendens til, at flere går ud og samler affald, og at de også gerne vil gøre det på andre tidspunkter, siger Majken Sundahl.

I år vil der i Danmarks Naturfredningsforenings regi være over 900 indsamlinger på tværs af landet mod 762 sidste år. Antallet af tilmeldte skolebørn er ligeledes vokset fra 125.000 til 141.000.

arrow Rekordmange vil bruge forårssøndag på at indsamle skrald
22. april 2018 kl. 13:09 Opdateret: kl. 13:10
arrow Skoleelever fjernede 552 kilo skrald
22. april 2018 kl. 04:54 Opdateret: kl. 12:18
arrow Spejderne samler skrald
20. april 2018 kl. 20:00 Opdateret: kl. 13:16

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk