9. maj 2021
Auderødlejrens svømmehal anno 2020. Hallen er blevet brugt til optagelser til såvel tv-serier som musikvideoer.                                         Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
gallery icon

Se billedserie

Auderødlejrens svømmehal anno 2020. Hallen er blevet brugt til optagelser til såvel tv-serier som musikvideoer. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotos: Forladt svømmehal er blevet et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotos: Forladt svømmehal er blevet et hit
Halsnæs - 26. juli 2020 kl. 00:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Halsnæs Kommune har fået en ny kendis, som optræder i den dansk-amerikanske tv-serie The Rain på Netflix, i digitale modeshows og i en musikvideo med rockbandet D-A-D. Der er ikke tale om en person, men om den forladte svømmehal i Auderødlejren, som er blevet et populært trækplaster.

arrow Læs også: 41 år efter værnepligten: Gensyn med Auderødlejren

- Der har været location scouts på besøg, og vi får mange interessante opkald. Mange har fået øjnene op for stedet her. Der har været optagelser til Rain, en serie på Netflix, hvor svømmehallen medvirker i anden sæson, og hvor hele tredje sæson faktisk er optaget i lejren. Derudover har D-A-D indspillet musikvideo herude, og da Fashion Week i København blev aflyst på grund af coronavirus, blev der i stedet optaget digitale modeshows herude, siger Sigurd von Bülow, som sammen med Michael Vesthardt ejer Auderødlejren.

Han viser ind i den tidligere svømmehal, som søværnet brugte, da der var kaserne på stedet. Det tomme bassin er dækket af grønne planter, som snor sig op af fliserne, på vipper og startskamler. 95 procent af det er dog plastic og resultatet af en dygtig scenograf, afslører Sigurd von Bülow.

Desværre for Michael Vesthardt og Sigurd von Bülow er der også mange uønskede gæster, som tiltvinger sig adgang til lejren ved at forcere hegn og aflåste porte. Ejerne har fundet ud af, at lejrens adresse florerer på forskellige fora for folk med interesse for forladte bygninger.

- Der har været rigtig mange, der har brudt ind i lejren. For mange. I gennemsnit har vi vel haft to om dagen de sidste fire måneder, siger Sigurd von Bülow.

Han tjekker sin telefon og scroller ned igennem et arkiv af billeder. Her ligger screenshots fra lejrens overvågningskameraer, hvor et utal af personer går rundt.

- Vi har politianmeldt rigtig mange, og politiet har været her flere gange. De har taget omkring 40, siger han og bliver afbrudt af en besked fra naboen.

Den viser sig at være ganske aktuel for samtalen.

- Han skriver, at en port langs hegnet er pillet ned, så folk kan gå igennem. Det må jeg lige have ordnet, siger han.

arrow Bæredygtige planer i forladt lejr er havnet i statens søgelys
23. juni 2020 kl. 04:07 Opdateret: kl. 22:10
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?