16. januar 2019
Efter Bodil-stormen blev der fundet en større mængde granater på stranden ved Liseleje og Lille Kulgab. Onsdagens fosforgranat var en mindre én af slagsen.  Foto: Niels J. Larsen
Efter Bodil-stormen blev der fundet en større mængde granater på stranden ved Liseleje og Lille Kulgab. Onsdagens fosforgranat var en mindre én af slagsen. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fosforgranat selvantændte på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fosforgranat selvantændte på stranden
Halsnæs - 09. august 2018 kl. 14:44
Af Niels Jørgen Larsen og Tore Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En lille fosforgranat selvantændte onsdag morgen ved stranden for enden af Tangvej i Liseleje og udløste brandalarm ved det tidligere skydeterræn af frygt for en plantagebrand på grund af den ekstreme tørke.

Men redningskøretøjerne, der bl.a. blev sendt til området fra Helsinge, nåede ikke at komme i aktion.

- Heldigvis nåede der ikke at gå ild i noget, den hvæsede bare ud, siger skovfoged Søren Agerlund fra Naturstyrelsen, der selv kom til stedet sammen med redningsmandskab og politi.

Den militære ammunitionsrydningstjeneste EOD ankom til stedet, så på den spruttende granat og vurderede, at der var tale om en enlig, glemt granat, og at der ikke var yderligere fare for eksplosion. Efterfølgende har politiet også lukket sagen.

I følge Søren Agerlund er fosforgranater af den type noget af det som dukker op på det tidligere skydeterræn selv om der er foretaget en grundig rydning for fem år siden, og det giver altså ikke anledning til yderligere.

- Lokale fortæller at de gennem årene har fundet mange af dem. Granaterne har en diameter blot på størrelse med en bordtennisbold, siger Søren Agerlund.

Også i sommer er der fundet større granater på stranden og i vandet omkring det gamle øvelsesterræn og livredderposten på Lille Kulgab.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk