27. marts 2019
Den gamle pumpestation på Fjordgade i Frederiksværk har vist de højeste tal for tungmetaller, men forureningskilden er ikke fundet, så derfor havner en millionregning nok hos brugerne.       Foto: N.J. Larsen
Den gamle pumpestation på Fjordgade i Frederiksværk har vist de højeste tal for tungmetaller, men forureningskilden er ikke fundet, så derfor havner en millionregning nok hos brugerne. Foto: N.J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forurening koster på 2,5 millioner kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forurening koster på 2,5 millioner kr.
Halsnæs - 15. juni 2018 kl. 04:18
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at modtaget de seneste analyser kan Halsnæs Forsyning A/S nu snart se en ende på en seks måneder lang og særdeles dyr forureningssag med et for højt indhold af tungmetaller i spildevandsslammet på Melby Renseanlæg. Forureningskilden er dog stadig ikke fundet, og derfor ender en millionregning formentlig hos kunderne.

arrow Læs også: Den endelig slamregning er gjort op: 2,4 millioner

- Den måling vi fik i sidste uge var for første gang under de tilladte værdier, og vi har nu bestilt en kontrolmåling for at være helt sikker, siger chef for Spildevand i Halsnæs Forsyning Finn Ellegaard.

Forureningen med tungmetaller, bl.a. cadmium og bly, blev første gang konstateret i december 2017. Siden man meldte problemet ud i starten af marts, har indholdet af tungmetaller i prøverne været faldende, men stadig så høje at det har været nødvendigt at skaffe sig af med slammet på en dyrere måde end den normale, hvor det bliver spredt på marker.

I følge direktør for Halsnæs Forsyning Jan Hvidtfeldt Andersen kommer forureningssagen til at koste forsyningen op imod 2,5 mio. kr.

Det er overladt til Halsnæs Kommune at forsøge at finde frem til forureningskilden, der er lokaliseret til industriområderne nær en pumpestation i Fjordgade i Frederiksværk. Det kan ende med en politianmeldelse med krav om erstatning.

- Det kommunale tilsyn har nu opgaven. Finder man ikke en til at betale, må regningen beklagelig vis deles ud på alle, så brugerne vil mærke det på takstbladet, siger Jan Hvidtfeldt Andersen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Slamsag endte i kloakken
24. august 2018 kl. 10:27 Opdateret: kl. 10:27
arrow Liseleje-borgere rejser spørgsmål om spildevand
28. juni 2018 kl. 04:31 Opdateret: kl. 15:57
arrow Forsyning: Spildevandsplan blåstemplet
27. juni 2018 kl. 05:38 Opdateret: kl. 09:56

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede