24. februar 2020
Nordkysten bør have statsstøtte til kystsikring på lige fod med de jyske kyster. Det mener borgmestrene i Halsnæs, Gribskov og Helsingør, som har været i dialog med miljøministeren. 

 Foto: Allan Nørregaard
Nordkysten bør have statsstøtte til kystsikring på lige fod med de jyske kyster. Det mener borgmestrene i Halsnæs, Gribskov og Helsingør, som har været i dialog med miljøministeren. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornyet kamp for kystpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornyet kamp for kystpenge
Halsnæs - 22. november 2019 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bør ikke være forskel på, om det er den jyske vestkyst eller den sjællandske nordkyst, der skal kystsikres. Men det er tilfældet i følge de tre nordsjællandske borgmestre i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuner, Steffen Jensen(S), Anders Gerner Frost(Nyt Gribskov) og Benedikte Kjær(K). De står bag et projekt, der skal sikre 56 kilometer kyststrækning fra Hundested til Helsingør, og fornylig sendte borgmestrene et brev til miljøminister Lea Wermelin(S). Her appellerede de til, at staten bidrager økonomisk til projektet - ligesom staten bidrager med op mod 200 millioner kroner årligt til beskyttelse af den jyske vestkyst. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Borgmestre til minister: Lad os ikke vente på næste storm

- Det kan ikke være rigtigt, at man kan få penge til kystsikring i Jylland, men ikke i Nordsjælland. Det må være lige for alle, der har samme udfordringer, siger Steffen Jensen, borgmester i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Men intet tyder på, at der lander en pose penge til nordsjællandsk kystsikring. Miljøministeren henviser i sit svar til, at kommunerne kan søge en pulje.

»Jeg er derfor glad for, at der i finanslovsforslaget er afsat en pulje, der bl.a. er tilegnet kommunale fællesprojekter. Midlerne vil kunne søges til projekter i områder, hvor risikoen i forbindelse med erosion er størst ifølge Kystanalysen fra 2016, heriblandt Sjællands Nordkyst«, skriver Lea Wermelin.