21. maj 2019
Udvalgsformand Anja Rosengreen(SF) ønsker, at regionen eller staten overtage myndighedsansvaret for visse virksomheder, blandt andet Reaktor i Frederiksværk som kommunen tidligere har haft problemer med. 

Foto: Allan Nørregaard
Udvalgsformand Anja Rosengreen(SF) ønsker, at regionen eller staten overtage myndighedsansvaret for visse virksomheder, blandt andet Reaktor i Frederiksværk som kommunen tidligere har haft problemer med. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand vil af med ansvar for svære virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand vil af med ansvar for svære virksomheder
Halsnæs - 11. december 2018 kl. 04:12
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bør ikke være de små miljøafdelinger i kommunerne, som har myndighedsansvaret for virksomheder, der bruger ny, ukendt og højt specialiseret teknologi. Det mener Anja Rosengreen(SF), formand for Miljø og Plan i Halsnæs Kommune, i kølvandet på en sag, hvor en lokal virksomhed har fået miljøgodkendelse til et specielt anlæg, der skal genanvende dæk.

- Vi bør lægge ansvaret for større virksomheder, der bruger særlig ny eller ukendt teknologi eller har en produktion, der indebærer risici af forurenende eller sundhedsmæssig karakter, videre til regionen og staten, siger Anja Rosengreen til Frederiksborg Amts Avis.

SF'eren nægtede at tage miljøgodkendelsen til efterretningen og håber, at hendes nej kan føre til større debat og en lovændring.

Forslaget bliver mødt med forståelse fra Kim Rockhill(S), formand for Miljø- og Klimaudvalget i Region Hovedstaden. Han kan godt se ideen i at flytte myndighedsansvaret.

- Kommunerne får ikke mange af de her sager og har derfor ikke meget erfaring med de her problematikker. Der vil derfor være ræson i at samle sagerne centralt og have mere ekspertise til at løse opgaverne, siger Kim Rockhill til Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede