2. december 2020
Biologielever på Frederiksværk Gymnasium & HF  har tidligere deltaget i et forsøg, hvor de testede eget blod for covid-19 antistoffer. Arkivfoto.
Biologielever på Frederiksværk Gymnasium & HF har tidligere deltaget i et forsøg, hvor de testede eget blod for covid-19 antistoffer. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første covid-19 tilfælde på gymnasiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første covid-19 tilfælde på gymnasiet

HF-klasse får hjemmeundervisning i denne uge, efter en elev i klassen er blevet testet positiv for covid-19

Halsnæs - 27. oktober 2020 kl. 14:17
Af Kim Larsen

HALSNÆS Mandag morgen gav en elev fra 1. HF på Frederiksværk Gymnasium og HF skolen besked om, at han var blevet testet positiv for covid-19.

arrow Læs også: Bliv coronatestet i Melby

"Han fortalte, at han formentlig er blevet smittet ved et familiearrangement søndag 18. oktober. Han var i skole hele ugen efter, så vi kontaktede straks de andre elever i klassen og aflyste undervisningen. Alle lektioner i klassen gennemføres i stedet som virtuel undervisning i denne uge," fortæller rektor Peter Brink Thomsen.

Den smittede elev har ikke deltaget i lektiecafé, og da 1. HF'erne ikke har valgholdsundervisning, er det derfor kun hans klassekammerater, der vurderes at have været udsat for smitterisiko. De skal nu alle testes to gange med to dages mellemrum i denne uge.

Ingen af de andre elever i klassen har meldt om symptomer på covid-19, oplyser Peter Brink Thomsen.

Lærere, der vurderer at have været i nær kontakt med den smittede elev, skal ligeledes testes.

"Det er første gang en elev på vores skole er blevet testet positiv for covid-19, og heller ikke i personalegruppen har vi haft nogen smittede. "

Tirsdag formiddag blev der holdt virtuel morgensamling på gymnasiet med morgensang og rektor på storskærm i de enkelte klasser.

"Morgensamlingen var præget af, at smittetallet hidtil har været lavt i Halsnæs. Så der var mange spørgsmål via chatten om coronaforholdsregler. Skal man f.eks. have mundbind på, hvis man skal op til tavlen?" fortæller rektor Peter Brink Thomsen.

arrow Covid-19: Smitterekord i Halsnæs
27. oktober 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 11:32
arrow To skoler berørt af coronasmitte
26. oktober 2020 kl. 15:06 Opdateret: kl. 10:54
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?