23. juni 2021
Hvis nyuddannede slår sig ned og får job i bestemte kommuner - blandt andet Halsnæs - vil de få reduceret deres studiegæld. Sådan lyder forslaget fra Morten Messerschmidt og DF.            Foto: Kenn Thomsen
Hvis nyuddannede slår sig ned og får job i bestemte kommuner - blandt andet Halsnæs - vil de få reduceret deres studiegæld. Sådan lyder forslaget fra Morten Messerschmidt og DF. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyt til udkanten af Danmark og reducer din studiegæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyt til udkanten af Danmark og reducer din studiegæld
Halsnæs - 24. maj 2019 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Bosæt dig og tag job i bestemte kommuner i Danmark, og du kan få reduceret din studiegæld betragteligt.

Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkeparti i et nyt forslag, som skal hjælpe kommuner, der har det økonomisk svært, med at tiltrække private arbejdspladser og højtuddannet arbejdskraft.

Det er Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der lufter ideen om såkaldte tiltagszoner, hvor nyuddannede kan få en økonomisk gulerod. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hvis man som nyuddannet flytter til, bosætter sig i og får job i en tiltagszone, så får man godskrevet en del af sin studiegæld. Den vil blive reduceret med ti procent om året i op til fem år. Altså en potentiel halvering, siger Morten Messerschmidt til Frederiksborg Amts Avis.

Han nævner blandt andet kommuner på Lolland og i Vestjylland som mulige tiltagszoner sammen med Halsnæs Kommune i Nordsjælland.

I Halsnæs møder forslaget opbakning fra kommunens socialdemokratiske borgmester Steffen Jensen.

- Jeg synes, at det er et kreativt forslag. Hvis vi skal sikre for eksempel flere læger i kommunen, så er det en spændende incitamentsstruktur, hvor man kunne lave en prøveperiode for at se, om det kan virke, siger Steffen Jensen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?