18. januar 2019
Halsnæs Kommune har valgt ikke at forny medlemsskabet af Fishing Zealand.
Halsnæs Kommune har valgt ikke at forny medlemsskabet af Fishing Zealand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskesnøren bliver rullet ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskesnøren bliver rullet ind
Opdateret 24. januar 2018 kl. 10:43
Halsnæs - 24. januar 2018 kl. 05:50
Af AF Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver ikke i 2018, at Halsnæs Kommune trækker den gamle sweater på, lader skægget stå og tager med ud og fisker, som Gitte Hænning ellers appellerede til i sangen »Ta' med ud å fisk«. Et flertal fra Socialdemokratiet og SF i kommunens udvalg for Erhverv og Beskæftigelse besluttede tirsdag aften, at medlemsskabet af det tværkommunale samarbejde Fishing Zealand ikke bliver forlænget. Et medlemsskab koster 150.000 kroner om året og var ikke en del af det budget, som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet indgik forlig om i efteråret 2017.

- Medlemsskabet blev betalt over vækstpuljen, og den har flertallet valgt at nedlægge. Der er derfor ikke midler til at fortsætte i Fishing Zealand, siger Annette Westh(S), formand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse.

Halsnæs har siden august 2016 været en af 12 sjællandske kommuner, der har været en del af Fishing Zealands arbejde for at udvikle bæredygtig lystfiskerturisme. For nylig forlod Helsingør samarbejde og nu følger Halsnæs så trop.

- Der har været gode tiltag og kommet meget godt ud af medlemsskabet. VI er for eksempel glade for Outdoor-kataloget om cyketure, vandreture og fisketure, som er lavet i samarbejde med VisitNordsjælland. Derfor er det ærgerligt, når man skal lukke gode tiltag, men sådan er det, når enderne i et budget skal nå sammen, siger Annette Westh.

På Fishing Zealands hjemmeside gør organisationen det klart, at udmeldelsen ærgrer dem.

»Hos Fishing Zealand er vi naturligvis ærgerlige over udmeldelsen, idet vi bl.a. havde set frem til at gennemføre flere af de planlagte aktiviteter for 2018«, lyder det på hjemmesiden.

Fishing Zealand afslutter med et håb om, at en ny markedsføringsfilm af kommunens kystpladser og en række anbefalinger om at udnytte kommunens havneområder til fiskeoplevelser, kan bruges.

» Endeligt vil vi sige kommunen tak for et godt og konstruktivt samarbejde. Døren til Fishing Zealand står som altid åben, såfremt kommunen måtte vælge at blive en del af projektet i fremtiden«, lyder det på hjemmesiden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk