27. juli 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel og kram til Anders Mørk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel og kram til Anders Mørk
Halsnæs - 14. juni 2021 kl. 11:14
Af Kim Larsen

Det var som om der blev sagt farvel til både covid-19 og den afgående kommunaldirektør Anders Mørk Hansen ved afskedsreceptionen fredag i Gjethuset.

Der blev i hvert fald givet masser af både håndtryk og kram - ligesom i 'gamle dage' før corona.

Anders Mørk har været kommunaldirektør i Halsnæs kommune under to meget forskellige borgmestre - ikke kun politisk. Og de stod naturligvis først på talerlisten.

"Selvom vi for det meste har meget travlt, arbejder benhårdt og professionelt, og selvom bølgerne til tider kan gå højt, så har det været skide sjovt at arbejde sammen med dig. Du er det eneste menneske, jeg kender, der har et højere og grimmere grin end mig," konstaterede Steffen Jensen, som slog den muntre tone an.

Borgmesteren undlod da heller ikke at joke med, at kommunaldirektøren, med ansættelse som direktør i Diakonissestiftelsen, nu havde taget det eneste mulige skridt videre op ad karrierestigen:

"Selvfølgelig var det kun Gud du kunne arbejde for, efter mig!"

Det var en bemærkning, der fik aktiveret lattermusklerne.

Indimellem sjove bemærkninger og anekdoter fik Steffen Jensen dog også sagt lidt om den afgående kommunaldirektørs gode ledelsesevner:

"Jeg har aldrig oplevet et menneske, der kan styre møder så godt som dig."

"Du har en evne til at forandre og udvikle mennesker positivt. Det er en kæmpe gave."

"Tak for de sjove, gode, spændende år. Du har om nogen været med til at flytte Halsnæs i en bedre retning," lød det fra borgmester Steffen Jensen.

Kunne man overveje...
Tidligere borgmester Steen Hasselriis lod forstå, at det ikke kom som nogen overraskelse, at Anders Mørk Hansen nu var søgt videre:

"Vi vidste godt, at vi ikke kunne holde på dig evigt."

Det har været syv år med store forandringer, som Anders Mørk har en stor andel i, fastslog Steen Hasselriis, som roste hans evne til at bevare både overblik, optimisme og humor - også når det er alvorligt.

"Jeg har lært rigtig meget af dig," sagde Steen Hasselriis videre og fortalte, at kommunaldirektør et utal af gange var kommet ind til ham med sit drengede smil og havde sagt:

"Kunne man overveje..." "Har du tænkt over..." "Kunne det formuleres på en anden måde..."

Steen Hasselriis rundede af med at fremhæve Anders Mørks evne til at være loyal:

"At du har været i stand til at håndtere så to forskellige borgmestre og personer som Steffen og mig. Det har du tacklet helt fantastisk."

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?