15. maj 2021
Redwan flygtede fra Syrien og fik med familiesammenføring Samira og børnene til Danmark. Men nu vil de danske myndigheder sende familien tilbage til Damaskus. 			        Privatfoto
Redwan flygtede fra Syrien og fik med familiesammenføring Samira og børnene til Danmark. Men nu vil de danske myndigheder sende familien tilbage til Damaskus. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familie skal forlade Danmark: Vi vil hellere dø her end at ende i fængsel i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familie skal forlade Danmark: Vi vil hellere dø her end at ende i fængsel i Syrien
Halsnæs - 14. april 2021 kl. 06:03
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Selv om tre af Redwan Bertawi og Samira Al-sayeds børn er i gang med videregående uddannelser, så ligger deres fremtid ikke i Danmark i følge de danske myndigheder. Familien, som bor i Frederiksværk, er blevet bedt om at rejse tilbage til Damaskus i Syrien. Et land, som de flygtede fra, hvor deres hus blev bombet, og hvor de føler sig sikre på at blive fængslet af præsident Assads regime. Men i følge de danske myndigheder er det sikkert at vende hjem.

- Min familie og mig har ytret os kritisk mod Assads regime, og lige så snart vi vender tilbage, så bliver vi anholdt. Vi kommer i deres fængsel, og der tænker man ikke på andet end at dø. Vi vil hellere dø her end at komme i regimets fængsler, siger Mohammed Bertawi, familiens ældste søn på 20 år.

Sagen er ingen enlig svale. I februar opgjorde Udlændinge- og Intregrationsministeriet, at omkring 350 syriske flygtninges behov for beskyttelse skal genvurderes. Familien har nu anket deres sag og venter svar i maj.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?