24. november 2020
Der begås færre og færre indbrud. I Halsnæs blev der i 3. kvartal 2020 anmeldt 14 indbrud mod 26 i samme kvartal året før. Arkivfoto.
Der begås færre og færre indbrud. I Halsnæs blev der i 3. kvartal 2020 anmeldt 14 indbrud mod 26 i samme kvartal året før. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre indbrud i private hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre indbrud i private hjem

Antallet af indbrud rasler ned - både på landsplan og i Halsnæs

Halsnæs - 20. oktober 2020 kl. 09:48
Af Kim Larsen

HALSNÆS Nye tal fra Danmarks Statistik viser en fortsat nedgang i antallet af indbrud i private hjem.

I årets 3. kvartal blev der anmeldt 4.492 indbrud i private hjem, hvilket er 1.135 færre end samme kvartal sidste år.,Det svarer til et fald på 20,2 pct.

Ser man på hele 2020 til og med tredje kvartal, er der sket en samlet nedgang på 4.302 indbrud svarende til 25 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Også i Halsnæs er der færre indbrud i private hjem:

I 3. kvartal 2018 blev anmeldt 22 indbrud, i samme kvartal 2019 var tallet 26, men i 3. kvartal i år blev kun anmeldt 14 indbrud i private hjem i Halsnæs.

Det er et meget stort fald, og det er markant færre indbrud end i vores nabokommuner: Gribskov (31), Hillerød (49) og Frederikssund (44).

Det kan betale sig at sikre sin bolig

Selvom antallet af indbrud i private hjem falder, viser en ny undersøgelse, at mange danske hjem er dårligt sikrede mod indbrud. Eksempelvis har kun 12 pct. mere end én lås på hoveddøren.

Undersøgelsen er foretaget af "Bo trygt", som TrygFonden, Foreningen Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd står bag

Undersøgelsen viser også, at en tredjedel af alle husejere fejlagtigt tror, at det ikke nytter at sikre sin bolig. Tyven kommer ind alligevel, er den udbredte antagelse.

"Sammen med Nabohjælp er indbrudssikring af egen bolig det mest effektive middel mod indbrud. Det er dokumenteret i flere undersøgelser", siger Britt Wendelboe fra partnerskabet Bo trygt, som håber, at rigtig mange danskere vil gøre op med fordommen om, at indbrudssikring ikke nytter og får gennemgået og sikret deres boliger bedre.
"Netop nu er mange boligejere optaget af at gøre deres hjem klar til den mørkere og koldere periode, vi går ind i. I den sammenhæng er det oplagt også at få kigget på sine vinduer, døre og låse, og hvordan man ellers kan sikre sin bolig bedre," siger Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania, og fortsætter:

"Eksempelvis er sensorstyret lys og en lavere hæk nogle af de greb, der kan hjælpe til at holde tyven på afstand. Det behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt at indbrudssikre sit hus, og vi ved, det virker."

Find gode råd til at sikre dit hjem mod indbrud på hjemmesiden: Botrygt.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?