27. juli 2021
86.000 til Fælleshave i Hundested
86.000 til Fælleshave i Hundested
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælleshave i Hundested får støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælleshave i Hundested får støtte
Halsnæs - 10. oktober 2017 kl. 13:12
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

Nu kan lokale ildsjæles drøm om en fælleshave i Halsnæs blive til virkelighed med en økonomisk håndsrækning fra Realdanias kampagne Underværker.

Halsnæs Naturklub har fået 86.000 kr til at oprette og drive en fælleshave til gavn og glæde for eleverne på Hundested Skole, områdets beboere og naturklubbens medlemmer. Have skal danne ramme om økologisk dyrkning og undervisning, hvor naturen, grøntsagerne og maden binder børn og voksne sammen.

Fælleshaven i Halsnæs ligger på Lerbjergvej 1 i Hundested. Det er en stor græsplæne på ca. 750 kvadratmeter på en indhegnet hjørnegrund lige op ad skolen. Fælleshaven skal bygges op omkring højbede, hønsehus, drivhus, bålkomfurer, arbejdsborde, spisepladser, gedestald, kompost beholder, køkkenvask og frugtlund mm.

Halsnæs Naturklub er tovholder på haveprojektet, og vil oprette og drive haven med støtte fra Hundested Skole. Naturklubbens medlemmer vil deltage som "havehjælpere" og støtte undervisningen i haven i skoletiden. Derudover vil Naturklubben selv lave aktiviteter i haven til glæde for medlemmerne og familierne i området.

Fælleshaven er et partnerskabsprojekt mellem Halsnæs Naturklub og Hundested Skole.

På stedet er der forskellige arrangementer i klubregi. Den 29. oktober klokken 13 gælder det plante-byttedag i det drivhus, der ligger på stedet.

Halsnæs Naturklub har en del år på bagen med stiftende generalforsamling i år 2000. Siden er det blevet til ture og overnatninger i det fri rundt om i landet. De udvalgte projekter støttes med samlet 10,9 mio. kr. af Realdania.

Men der er flere penge.
Har man en god idé, er starten af 2018 sidste mulighed for at søge støtte til at føre sin idé ud i livet. Det kunne for eksempel være en mulighed for Hundested Kino og Vandtårn i Frederiksværk, som havde søgt men ikke fik penge til projekterne i denne omgang.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?