22. september 2021
Hovedretten bestod bl.a. af kokkens Hjemmelavede oksekødspølser og grillet oksetyndsteg.
gallery icon

Se billedserie

Hovedretten bestod bl.a. af kokkens Hjemmelavede oksekødspølser og grillet oksetyndsteg.
Foto: Jan Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FRIspisning rykkede indenfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRIspisning rykkede indenfor

Lørdagens FRIspisning på Byaasgaard var en gourmetoplevelse af de helt store

Halsnæs - 03. august 2021 kl. 11:58
Af Thomas Quvang

Der var udelukkende lokale økologiske råvarer på menuen, da Byaasgaard i lørdags inviterede til FRIspisning.

Værtsparret på Byaasgaard, Kenneth og Signe Tang, der overtog campingpladsen i 2019, havde valgt at alle råvarer til hele menuen kom fra Engmosegaard, der ligger blot halvanden kilometer væk.

”Vi vil gerne udfordre, hvad man kan skabe, når man kun køber ind et sted. Og som I kan se i aften, kan man få et fantastisk måltid ud af det”, sagde Kenneth Tang.

Overdådig menu

At dømme efter stemningen i laden, var gæsterne yderst tilfreds med den overdådige menu. Forretten var kold gazpachosuppe med agurk og tomat samt ristet brød med tomatrelish.

Hovedretten bestod af en utrolig mør grillet oksetyndsteg, kokkens hjemmelavede oksekødspølser, grillet squash med rå fennikelsalat, braiseret blomkål med syltede hyldeblomster og løvstikkemayo samt kartoffelsalat med krydderurter.

Det var egentlig planen, at maden skulle nydes ved langborde direkte ned til fjorden, men på grund af det ustadige vejr blev spisningen i sidste øjeblik rykket ind i en hyggelig gammel lade.

Heldigvis havde stabiliserede vejret sig, så kaffen efter middagen kunne nydes ved fjorden med udsigt over den smukkeste aftenhimmel.

Ikke kun for campister

Kenneth og Signe Tang har valgt at deltage i FRIspisning, fordi de gerne vil have flere lokale til at komme på Byaasgaard og bruge den skønne natur.

”Vores campingplads er ikke kun for campister. Alle er velkomne til at tage madkurven med og slå sig ned for at spise og bade eller bare gå en tur”, sagde Kenneth Tang.

Tre arrangementer tilbage

FRIspisning er arrangeret af Halsnæsfonden i samarbejde med Spisekammer Halsnæs og Torup Grejbank, der afholdes seks fællesspisninger på forskellige naturskønne lokationer i løbet af sommeren.
FRIspisningen på Byaasgaard var den tredje i rækken.

14. august rykker FRIspisning videre til Nanna & Christopher på Andelsgaarde i Melby, og 21. august inviterer spejderne til familiespisning på Arresøcentret. Den 28. august sluttes af hos Restaurant Knud på Hundested Havn.
Flere oplysninger og køb af billetter på frispisning.dk.

Synes du, at kommunen er der for dig?