22. oktober 2021
Fra prøverne til den ny  forestilling »Dagenes Lys«, der har premiere i Støbeskeen torsdag den 10. november.
gallery icon

Se billedserie

Fra prøverne til den ny forestilling »Dagenes Lys«, der har premiere i Støbeskeen torsdag den 10. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et stykke med udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stykke med udfordringer
Halsnæs - 26. oktober 2016 kl. 10:37
Af Niels Jørgen Larsen

Teaterforeningen Støbeskeen er klar med en ny forestilling i det lille teater i Krudtværksområdet. Forestillingen - der kaldes sjov, grotesk og tankevækkende - hedder »Dagenes Lys« og har premiere torsdag 10. november.

Dagenes lys er skrevet af den norske dramatiker Jesper Halle, og Støbeskeen har allieret sig med professionelle kræfter i forbindelse med opsætningen. Man manglede en instruktør og ville samtidig gerne give medlemmerne en slags kursusvirksomhed. Det førte til en aftale med instruktør Jens Damsager Hansen, som også har lavet et kursus i lysopsætning, og med Peter Rafn Dahm i scenografi med særlig fokus på den ny forestilling.

Om Dagenes Lys siger instruktør Jens Damsager Hansen:

- Det er en meget poetisk og smuk historie. Jeg kan stadig ikke læse slutningen uden at få tårer i øjnene. Den er samtidig også sjov, grotesk og tankevækkende.

Stykket giver udfordringer til hele teamet. Det springer meget frem og tilbage i tid og rum, så scenografisk skal man skabe nogle meget timede og tydelige skift, som skal sidde lige i skabet. Flere af skuespillerne skal spille deres karakter både som 7-årig og som 70-årig og alt der i mellem. Der er også flere skuespillere, der får flere roller, som skal være meget tydelige.

Tidligere på året efterlyste Støbeskeen nye skuespillere til forestillingen bl.a. via omtale i Frederiksborg Amts Avis.

- Flere kiggede forbi, én sprang på, mens vi fandt en anden på en gammel medlemsliste, fortæller teaterforeningens formand Pernille Prag.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?