23. oktober 2021
Tony Vejslev - er mere til samarbejdet mellem Tom Frederiksen samt Torsten og Finn Olafsson - end til Erik Grib.
gallery icon

Se billedserie

Tony Vejslev - er mere til samarbejdet mellem Tom Frederiksen samt Torsten og Finn Olafsson - end til Erik Grib.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enkel og ukompliceret musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enkel og ukompliceret musik
Opdateret 07. november 2011 kl. 11:14
Halsnæs - 07. november 2011 kl. 10:59
Af Karl Erik Frederiksen
Frederiksværk: -Jeg er aldeles imponeret over hvor gode de er.

Sådan lyder det fra komponisten Tony Vejslev, som sad på tilhørerpladserne søndag i Gjethuset, da de tre trubadurer Tom Frederiksen samt brødrene Finn og Torsten Olafsson gav koncert. "Oh at være en høne - Hyldest til Frank Jæger og Tony Vejslev" har de kaldt koncertprogrammet, som de har turneret rundt med dette efterår i anledning af Tony Vejslevs 85 års fødselsdag 25. oktober.

- De holder sig til noderne og til det, som jeg synes der passer til sangene. Det skal være enkelt og ukompliceret, siger Tony Vejslev, som samarbejdede med Frank Jæger om både tekster og melodier. Det begyndte de på under gymnasieårene på Schneekloths Skole og blev ved med det så længe, at Frank Jæger var produktiv som digter. Det var han indtil cirka to år før sin død i 1977.

- Der var jo noget med, at han blev lidt mærkelig, inden han døde alt for ung. Han blev jo kun 51 år, siger Tony Vejslev.

- Men jeg skrev melodier til de tekster, han skrev. Og hvis teksterne ikke var gode nok, rettede han dem til. Jeg husker blandt andet, da han første gang viste mig teksten til "Bedstefar, tag dine tænder på", at jeg sagde til ham, at teksten slet ikke rimede. Det kan man ikke lave melodi til, sagde jeg. Så gik han straks ind ved siden af med papiret. En halv time efter kom han tilbage med den tekst, som vi alle sammen kender, siger Tony Vejslev til Frederiksborg Amts Avis, hvor du kan læse mere.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?