6. juli 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu et plejefirma med overenskomst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu et plejefirma med overenskomst
Halsnæs - 28. juni 2019 kl. 08:17
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plejefirmaet Hånd i Hånd ApS har indgået overenskomst med FOA. Dermed er alle tre private leverandører af pleje i Halsnæs Kommune dækket af en overenskomst.

De øvrige er Estrids Pleje og Vikapleje, der begge er hjemmehørende i Frederiksværk. Sidstnævnte Vikapleje lavede overenskomstaftale med FOA i starten af juni, hvorved fagforbundet afblæste en varslet konflikt mod firmaet.

Aftalen med Hånd i Hånd ApS, der er hjemmehørende i Ølstykke, blev underskrevet onsdag i denne uge og træder i kraft 1. oktober.

- Jeg er glad for, at vi nu har sikret en aftale for medarbejderne i Hånd i Hånd. Både borgerne, virksomheden og de ansatte får gavn af overenskomsten. Hver gang en ny virksomhed tegner overenskomst minimerer vi forskellen i løn- og arbejdsvilkårene på området. Samtidig undgår vi, at virksomhederne underbyder hinanden, fordi enkelte virksomheder dumper lønnen og arbejdsforholdene for de ansatte, siger Thomas Enghausen, næstformand i FOA.

Aftalen vækker også glæde hos Hånd i Hånd Aps samt i Halsnæs Kommune, der netop har vedtaget en udbuds- og indkøbspolitik. hvor kommunen stiller krav om at ansatte hos leverandører er sikret løn, arbejdstid og arbejdsvilkår som ikke er mindre gunstige end dem, der gælder i henhold til kollektive overenskomster m.v.

- Det er rigtig vigtigt at der er overenskomster eller aftaler der som minimum lever op til samme. Derfor har byrådet vedtaget reglerne for at undgå løndumping og sikre at der er ordentlige løn- og arbejdsvilkår hos leverandørerne, siger borgmester Steffen Jensen (S).

Halsnæs Kommune udfører selv den største del af plejeomgaverne i kommunen, mens Estrids Pleje er den største af de tre private aktører, som kommunen anvender.

Også direktør i Hånd i Hånd Aps Jack Leiberg er meget tilfreds med, at man nu har landet en aftale med FOA. Aftalen har været på vej i nogle måneder, men er nu endelig på plads.

- Som virksomhed handler det om at FOA tilbyder et sæt arbejdsregler, som passer som fod i hose til os som et lille firma, der er på vej til at blive større. FOA har 100 års erfaring, vi har to, og vi har fået noget værktøj som kan hjælpe os til bl.a. at rekruttere Sosu'er, siger Jack Leiberg.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?