26. marts 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever glæder sig til Danmarkspremiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever glæder sig til Danmarkspremiere
Halsnæs - 12. november 2018 kl. 04:29
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stemningen er god, men også koncentreret på Frederiksværk gymnasium denne lørdag eftermiddag. Prøverne til årets musical, komedien »The Wedding Singer« er i fuld gang og en hel masse af de medvirkende, kapelmester Jens Grønlund og instruktør Daniel Simonsen er samlet for at få styr på sange og replikker til premieren onsdag i Gjethuset. Der er ikke bare en hvilken som helst premiere, men første gang »The Wedding Singer,« der oprindelig er en amerikansk film fra 1998, der blev til en musical på Broadway i 2006, opføres på dansk. Det giver en ekstra udfordring, er flere af skuespillerne enige om, ligesom de roser gymnasielærerne og kapelmester og instruktør for oversættelsen til dansk.

- Det er imponerende, at de har fået det oversat til dansk. Det er fedt at være med i danmarkspremieren. Det har betydet, at man ikke har kunnet se det andre steder, men har måttet forme det selv, siger Marius Fricault, 2.x, der spiller hovedrollen Robbie Hart.

Han har ikke beskæftiget sig med skuespil eller sang før, men blev opfordret til at gå til audition.

- Min musiklærer sagde, jeg var nødt til at gå med til audition. Så det gjorde jeg og fik hovedrollen, selvom jeg egentlig ikke syntes, jeg havde tid. Men jeg vil gerne. Så jeg har lagt nogle af de andre ting til side såsom rugby, som jeg spiller, siger han og peger på, at lærerne desuden har forståelse for, at musical-deltagerne lige nu har meget at se til. Så selvom Marius Fricault oprindeligt ikke drømte om at spille hovedrolle i en musical, er han blevet glad for, at han sagde ja.

- Det har været sjovt, og man lærer nogle andre mennesker at kende, så jeg skal helt klart med igen næste år, siger han og indrømmer, at der er ved at være lidt nerver på.

- Det er jo første gang, jeg skal stå på en scene, siger han med et smil.

Også den kvindelige hovedrolle, Julia, i skikkelse af Ditte Maibom fra 3.a, er begejstret for stykket.

- Jeg synes, det er mega fedt at få lov til at give et frisk bud på musicalen på dansk. Den er sjov, og der er nogle gode punchlines. Målet er at få folk til at grine. Det er ekstra udfordrende at skulle opfinde sin egen måde at spille den på, siger hun.

- Jeg var også med sidste år i en mindre rolle, og jeg synes, det er så sjovt. Det er sjovt at få lov at spille en anden, siger hun.

Den del - med at spille en anden, end den man er i virkeligheden, er også det, der tiltaler Victor Germann fra 1.p.

- Jeg spiller en slesk hetero fyr, Sam, men selv er jeg homoseksuel og er slet ikke sådan, som jeg skal være i stykket. Det er sjovt at spille noget, man slet ikke er. Ellers er det sammenholdet, der er det fede ved at være med. Man får nye venner, som man normalt ikke er sammen med. Der er positiv energi og et godt fællesskab, siger han og fortæller, at han godt kunne tænke sig at blive professionel skuespiller.

Gøres ordentligt
Og selvom der er plads til grin og god stemning, er folk seriøse, fortæller Anna Therp, 2.y, der spiller Holly.

- Folks engagement og måde at gå ind til det på, er rigtig god. Det skal gøres ordentligt. Så vi er gode til at øve og huske replikker, siger hun, inden det er tid til at spille anden akt igennem.

Handlingen i musicalen udspiller sig i USA i New Jersey i 1986 og kredser om de to hovedpersoner Robbie og Julia, som hver især ser deres håb om den lykkelige kærlighed og ægteskab smuldre for øjnene af sig. Robbie bliver droppet ved alteret og Julia begynder så småt at vakle i troen på, at Glen er manden i hendes liv. Musicalen har premiere onsdag kl. 19.30 og der er forestillinger de efterfølgende to dage samme tid samt lørdag 17. november kl. 14.00. Billetter kan købes via skolens hjemmeside www.fvgh.dk eller reserveres på tlf. 47725210. Prisen er 80 kr.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede