22. juni 2021
En campingvogn på Bokildegård Camping eksploderede mandag morgen, da et fyrværkerilager med kraftigt fyrværkeri antændte. Ulykken antændte to andre campingvogne som også nedbrændte.
gallery icon

Se billedserie

En campingvogn på Bokildegård Camping eksploderede mandag morgen, da et fyrværkerilager med kraftigt fyrværkeri antændte. Ulykken antændte to andre campingvogne som også nedbrændte.
Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksploderende campingvogn vækkede Walter: Meget, meget ubehageligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksploderende campingvogn vækkede Walter: Meget, meget ubehageligt
Halsnæs - 25. marts 2019 kl. 10:06
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Et øredøvende brag vækkede mandag morgen Janne og Walter Christophersen, som har drevet Bokildegårds Camping i Melby ved Liseleje i over 30 år. Braget kom fra en campingvogn, der omkring klokken 6 eksploderede og antændte yderligere to campingvogne.

arrow Læs også: 55-årig sigtet efter eksplosion

- Det var meget, meget ubehageligt. Vi vågnede med et brag og væltede nærmest ud af sengen, siger Walther Christophersen, som udover at drive campingplads også sidder i byrådet for Dansk Folkeparti.

I følge Nordsjællands Politi er det for tidligt at sige noget om årsagen til eksplosionen, men politiet konstaterer, at campingvognen var fyldt med fyrværkeri. Det bekræfter indsatslederen i Frederiksborg Brand og Redning til Frederiksborg Amts Avis.

- Vi formoder, at eksplosionen og branden er startet i den campingvogn, hvor der lå fyrværkeri. Hvor meget der har ligget, er svært at sige, for det er sprængt og væk nu, men bedømt ud fra den størrelse, der ligger rester af, så har der været tale om kraftigt fyrværkeri. Flere af brandfolkene fra Frederiksværk hørte eksplosionen hjemmefra, siger Rene Bech, indsatsleder i Frederiksborg Brand og Redning og fortsætter:

- Hele vognen er blæst fra hinanden, og der ligger rester af den i en omkreds af 100 meter. Det kunne godt være gået mere galt, men det er heldigvis ikke sket i højsæson.

Da brandvæsnet kom frem var campingvognen eksploderet, og ilden havde bredt sig til flere andre vogne. Det gik dog stærkt med at få situationen under kontrol, og omkring klokken ni var brandvæsnet i gang med oprydningsarbejde og efterslukning.

- Ilden er slukket ned nu. Campingvogne brænder hurtigt ud, så vi skulle sørge for, at det ikke spredte sig, og efterfølgende har vi slukket det hele, siger Rene Bech.

En person, en 55-årig mand fra Helsingør, blev efter ulykken kørt til behandling på hospitalet. De første meldinger gik på, at han ikke var i kritisk tilstand, og klokken 9.40 mandag blev han udskrevet igen. Der er ikke meldinger om andre tilskadekomne, men campingpladsen blev efter ulykken evakueret. Det drejer sig i følge indsatslederen om fem personer.

- Alle er okay, og der er ingen alvorlig skade sket på mennesker, og det er vigtigt for os. Det hele ligger nu i myndighedernes hænder, og der er fyldt med politi og brandfolk herude, siger Walter Christophersen og gør det klart, at de lige skal komme sig over situationen.

- Jeg ved kun, at der er brændt to-tre campingvogne. Vi har ingen viden om, hvad der ellers er sket, for vi må ikke engang gå ud på vores egen plads, mens undersøgelserne pågår. Derfor vil jeg hellere ikke kommenterer yderligere på situationen.

Mandag morgen er campingpladsen spærret af, mens politifolk, Ammunitionsrydningstjenesten (EOD), og brandfolk arbejdede på stedet. Campingpladsen er lige nu afspærret og vil forsat være det resten af dagen. I følge Nordsjællands Politi vil der resten af dagen foregå et større oprydningsarbejde af hensyn til sikkerheden på campingpladsen.

arrow Campingvogn med krudt eksploderede og sårede mand
25. marts 2019 kl. 08:09 Opdateret: kl. 08:10
arrow Eksplosion i campingvogn: Mand kørt på sygehus
25. marts 2019 kl. 07:52 Opdateret: kl. 09:41
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?