11. december 2018
"Du har andre muligheder, Lars". Steen Hasselriis mener, at statsministeren bør søge flertal andre steder end hos Dansk Folkeparti. 

Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
"Du har andre muligheder, Lars". Steen Hasselriis mener, at statsministeren bør søge flertal andre steder end hos Dansk Folkeparti. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eks-borgmester til Løkke: Drop DF - find sammen med S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eks-borgmester til Løkke: Drop DF - find sammen med S
Halsnæs - 10. januar 2018 kl. 09:42
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre-politikerne på Christiansborg bør droppe planerne om at lave skatte- og udlændingeaftaler med Dansk Folkeparti og i stedet finde fælles fodslag med Socialdemokratiet. Sådan lyder budskabet fra Venstres bagland i Halsnæs Kommune, hvor tidligere borgmester Steen Hasselriis(V) nu råber op.

»Er tiden snart inde til, at A og V sammen bliver enige om en langsigtet skattepolitik og en anstændig integrationspolitik? DF kommer længere og længere væk fra alm. anstændighed #dkpol«, lød det fra Venstre-manden på Twitter den 6. januar.

De 184 tegn uddyber han gerne overfor Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg synes, at Dansk Folkeparti - og her snakker jeg ikke lokalt, men på Christiansborg - agerer useriøst. Befolkningen kan ikke længere være tjent med deres skuespil, og jeg mener, at Venstre bør sætte sig ned og finde en anden løsning, siger Steen Hasselriis.

På et hasteindkaldt pressemøde tirsdag offentliggjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen(V), at regeringen dropper planerne om en skatteaftale med skattelettelser. Regeringen dropper samtidig at kæde forhandlingerne om henholdsvis en skattelettelser og udlændingestramninger sammen, som ellers har været et krav fra Dansk Folkeparti.

Steen Hasselriis tolker det som et godt tegn.

- Min fortolkning er, at Venstre viser, at de ikke vil og ikke kan strække sig så langt efter Dansk Folkeparti. Og det er, hvad jeg har plæderet for, siger Steen Hasselriis.

I stedet håber han, at Venstre kigger i en anden retning, når der skal samles flertal om aftalerne.

- Jeg tror, at Venstre og Socialdemokratiet kunne blive enige om en skattereform. En ændring af skattelovgivningen, så det bedre kan betale sig om at arbejde.

- Jeg siger ikke, at vi skal gå i regeringen sammen, men lave lovgivning sammen. Det kunne også ske ved at inddrage Det Radikale Venstre. Jeg synes, at man skal se efter andre steder at danne flertal og komme videre, siger Steen Hasselriis og slår fast, at Dansk Folkeparti jo selv har snakket med Socialdemokratiet og »næppe have noget i mod, at Venstre afsøger terrænet«

- Det ville også gøre, at Socialdemokratiet kom ud af hængekøjen, siger han.

Statsministerens udmelding er det foreløbige punktum for de finanslovforhandlinger mellem V-LA-K-regeringen og Dansk Folkeparti, der startede i december sidste år og undervejs udviklede sig til en farce. Den endelige vedtagelse af finansloven endte som gidsel mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliances krav om henholdsvis udlændingestramninger og skattelettelser.

Løsningen skulle oprindeligt være fundet inden jul, men Liberal Alliances trusler om ikke at stemme for regeringens eget forslag blev afværget og gav plads til, at forhandlingerne har kunne strække sig ind i det nye år.

I den mellem liggende periode har Dansk Folkeparti luftet en række krav, som de ønsker opfyldt i en udlændingeaftale: Flygtninge skal ikke i arbejde, bør ikke modtage uddannelse eller sprogundervisning og flygtningebørn ikke længere skal undervises i folkeskolen, lød de første skud på stammen.

Flere forslag er dukket op siden. Blandt andet at unge mennesker bosat i ghettoer ikke må færdes ude efter klokken 20.

Det er, i følge Steen Hasselriis, forslag, som er blottet for anstændighed.

- Det er helt uanstændigt, og jeg undrer mig over, at man overhovedet kan lægge navn til det. Jeg vil i hvert fald meget nødigt se Venstre imødekomme de krav, siger han.

- Dansk Folkeparti bliver ved at fremsætte nye krav, og hvis man endelig opfylder dem, så kommer der bare flere. Jeg synes, at det er mere realistisk, at vi som mennesker og parti finder nogle løsninger, vi kan stå ved.

- Jeg føler, at Dansk Folkeparti spiller et manipulerende spil. De gør intet for at lande de her aftaler, men kaster i stedet nye benzinbomber ind på bålet.

Det er ikke første gang, at Steen Hasselriis blander sig i forhandlingerne langt fra sit eget politiske habitat. I starten af december tweetede han, at Dansk Folkeparti gik for vidt, og at flygtninge burde behandles ordentligt.

- Venstre er et liberalt parti, som går ind for at behandle alle ordentligt. Vi skal overholde og opfylde underskrevne konventioner og aftaler, og vi skal ikke devaluere vores menneskesyn, sagde han dengang til Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk