24. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egeværk går i jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egeværk går i jorden
Halsnæs - 19. januar 2015 kl. 14:33
Af Kasper Daugbjerg

Det er sjældent en skovl, som snedkerne Mette Bentzen og Lasse Kristensen arbejder med. Ikke desto mindre glæder de sig til, at netop det værktøj bliver taget i brug onsdag lige efter middag. Her bliver det første spadestik taget til deres og Egeværks nye bygning på Hundested Havn.

- Vi har virkelig brug for den nye plads. Som situationen er nu har vi én lærling hos os. Men der kommer flere om ugen og spørger, og i forvejen er der nogle på venteliste. Men vi simpelthen ikke plads til flere i vores fysiske rammer. Så det bliver rigtig godt, siger Mette Bentzen, indehaver af Egeværk.

Den nye bygning skal rumme både værksted, butik og næsten 50 kvadratmeter showroom i underetagen, men der bliver kontorer ovenpå.

- Folk skal bare komme ind og kigge. Det bliver en meget offentlig ting. Vi sætter også en glasvæg op mellem værkstedet og butikken, så folk kan gå og se, hvad snedkerne laver, siger Mette Bentzen

Udskældt bygning

Byggeriet er et samarbejde mellem Egeværk og Hundested Havn, som finansierer hver sin halvdel af projektet. Byggetilladelsen kom i hus for flere måneder siden, men ikke uden ballade.

Da planerne om et nyt byggeri på havnen kom frem, startede en mindre storm af protester fra borgere og en enkelt forening. »En stor, sort klods«, »en hund i et spil kegler« og »cigarkasse« var nogle af de lidet flatterende ord om byggeriet, som kritikerne mente ville tage udsigten til havet.

Protesterne har dog ikke sat en stopper for det nye byggeri, som kommer til at ligne Glassmedjen, og som arkitekt Per Backhaus skal stå for. Bygningen bliver dog kortere end planlagt. Den første ansøgning overskred nemlig lokalplanens beføjelser med fire meter.

Stemmer du til kommunalvalget i år?