19. maj 2019
Thue Lundgaard(th.) og Øjvind Vilsholm vil stoppe flistransporterne fra Hundested til Helsingør. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Thue Lundgaard(th.) og Øjvind Vilsholm vil stoppe flistransporterne fra Hundested til Helsingør. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL vil bremse lastbiler med flis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL vil bremse lastbiler med flis
Opdateret 18. december 2018 kl. 08:39
Halsnæs - 18. december 2018 kl. 04:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er både miljøsvineri og en trafikal belastning, når store lastbiler dagligt kører flis fra Hundested Havn til Forsyning Helsingør - særligt fordi skibene sejler lige forbi Helsingør. Det mener miljøordfører i Folketinget, Øjvind Vilsholm (EL) og byrådsmedlem i Halsnæs Kommune, Thue Lundgaard(EL), som vil sætte en stopper for de op mod 30 daglige flistransporter på landevejen mellem de to byer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: En læsers tanker om flisskibe på Kongekajen

- Miljømæssigt er belastningen størst, når flisen transporteres med lastbiler. Til sammenligning er skibenes belastning meget lille, så det ville være ideelt at sejle det hele til Helsingør og losse af der i stedet, siger Øjvind Vilsholm, miljøordfører for Enhedslisten i Folketinget, til Frederiksborg Amts Avis.

Han har spurgt miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V), om den nuværende lov giver mulighed for at kræve, at en last skal lande tættest muligt på det sted, lasten skal bruges.

Jesper Schrøder, havnechef i Helsingør Havne kan følge de to politikeres pointer. Derfor har Helsingør Havne indledt en række forsøg med at losse flisen selv. Havnechefen går dog ikke ind for et decideret lovkrav på området.

- Jeg vil hellere arbejde med hensigtserklæringer om, at flisen skal lande så tæt på forbrugskilden som muligt. For det vil give et lavere CO2-aftryk, begrænse trafikken og gøre det billigere for forbrugerne i sidste ende, siger Jesper Schrøder.

Gennemføres Enhedslistens ide kan det også få store konsekvenser for erhvervshavne, der er placeres yderligt på Danmarkskortet.

arrow Museumsmand vil af med flis-skibe
25. december 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 14:10
arrow Flis-skibe er ren win-win
23. december 2018 kl. 08:36 Opdateret: kl. 14:09
arrow Bestyrelse siger ja til at modtage 25 flis-skibe
19. december 2018 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:30

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede