9. maj 2021
Stelerne skal væk, og beslutningen skete ikke uden skarpe politiske kommentarer. Arkivfoto
Stelerne skal væk, og beslutningen skete ikke uden skarpe politiske kommentarer. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Dum sag": Forsøger at rette op på 2 minus 1-lappeløsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Dum sag": Forsøger at rette op på 2 minus 1-lappeløsninger
Halsnæs - 26. marts 2021 kl. 10:22
Af Anders Nordstrand

Byrådsmedlem Anja Rosengreen (F) blev nærmest helt forpustet, da hun på torsdagens virtuelle byrådsmøde skulle opremse alle de ændringer, der nu skal ske på nogle af kommunens 2 minus 1-veje.

335.000 skattekroner vil det koste at rette op på de trafikløsninger med chikaner, steler og pullerter, som har været kritiseret gennem længere tid.
Dermed skal dele af Haldvejen, Nødebovejen og Nyvej ændres, gøres mere trafiksikre og stelerne fjernes.

"Det kræver tilvænning at bruge 2 minus 1-vejene rigtigt, men her i kommunen har det varet uforholdsmæssigt længe, hvilket skyldes de supplerende anlæg, der har fulgt med. En del af utilfredsheden handler om, at det er svært at se chikaner og pullerter, og det er absolut ikke hensigtsmæssigt. Nu skal vi forsøge at rette op på det," sagde Anja Rosengreen i et længere indlæg om sagen og med anbefaling af bevilling af beløbet til ændring på de nævnte strækninger, mens en række andre ændringer indgår i en senere prioritering af trafiksikkerhedspuljen.

V og O fastholdt kritik

Både Venstre og Dansk Folkeparti har før kritiseret trafikløsningerne med steler og chikaner, hvilket blev fastholdt på byrådsmødet.
Steen Hasselriis (V) undrede sig over forløbet med skiftende faglige meldinger og lappeløsninger: "Steler op og steler ned, lappeløsning på lappeløsning," sagde han og rejste tvivl om, hvorvidt de 335.000 kroner til fejlretning var tilstrækkeligt, da beløbet 750.000 kroner også var dukket op i sagen.

"Stelerne har været fejlcastet fra start, og man kan frygte, at det vil koste endnu flere penge at rette op. Jeg vil håbe at der ikke skal bruges flere af borgernes skattekroner på det," supplerede partifællen Thomas Møller Nielsen, mens Walther Christophersen (O) bakkede op om V-kritikken.

"Drøn ærgerlige penge at skulle af med, men nu skal det laves rigtigt," intonerede Thue Lundgaard, Enhedslisten, og på mødet var der udtalelser a la "dum sag" og "håbløst" i forhold til stelerne , mens der var bred enighed om, at 2 minus 1-veje i sig selv ikke er en skidt løsning.

Efter debat om den endelige regning og eventuelle ekstraomkostning rundede borgmester Steffen Jensen (A) af med at de 335.000 kroner er det, der budgetteres med i denne omgang, men som i alle andre anlægsprojekter kan slutregnskabet være billigere eller dyrere.

Bevillingen blev vedtaget med 13 ja-stemmer, mens otte stemte imod.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?