13. december 2018
Halsnæs Kommune gav Svend-Erik Nielsen 19 måneders direktørløn, pension og fratrædelsesgodtgørelse for ikke at møde på arbejde.
Halsnæs Kommune gav Svend-Erik Nielsen 19 måneders direktørløn, pension og fratrædelsesgodtgørelse for ikke at møde på arbejde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør fik 2,7 mio. kr. uden at gå på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør fik 2,7 mio. kr. uden at gå på arbejde
Halsnæs - 10. november 2017 kl. 04:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

19 måneders fuld direktørløn plus pension. Læg til dertil en fratrædelsesgodtgørelse på over en halv million kroner. I alt en pengepose med 2,7 mio. kroner, som Halsnæs Kommune i 2014 besluttede at give den daværende direktør Svend-Erik Nielsen for at skifte arbejdsstolen ud med liggestolen. Direktøren skulle ikke længere møde på arbejde, men ville få løn indtil aftalen officielt udløb. Det viser flere aktindsigter, som Frederiksborg Amts Avis har søgt.

- Den dag i dag forstår jeg ikke, at de lavede den aftale. Jeg fik fuldstændig det samme udbetalt, men jeg skulle ikke møde på arbejde på rådhuset. Det var en meget dyr løsning for borgerne, siger Svend-Erik Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

Løsningen faldt på plads umiddelbart efter kommunalvalget i 2013 og chokerede den tidligere borgmester Helge Friis (S), som havde arbejdet sammen med Svend-Erik Nielsen i 16 år.

- Jeg var temmelig rystet. Jeg har aldrig hørt kritik af mandens arbejde, men så snart der kom en ny politiske ledelse, så mente de ikke, han var egnet mere, siger Helge Friis til Frederiksborg Amts Avis.

Manden, der i 2014 fik aftalen på plads, var den netop tiltrådte kommunaldirektør Anders Mørk Hansen. Han ønsker ikke at kommentere forløbet, da der er tale om en personalesag.

Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg, kan sagtens forstå, at beløbene til fratrædelsesgodtgørelser generelt kan virke voldsomme, men udtaler i KL's nyhedsmagasin, at det nogle gange er nødvendigt at afskedige en direktør i en kommune. Det kan være på grund af samarbejdsproblemer eller ønsket om en ny person til opgaven, forklarer han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk