18. august 2019
Borgmester Steffen Jensen (S) har lidt bedre grund til at smile end for nogle måneder siden.                             Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Steffen Jensen (S) har lidt bedre grund til at smile end for nogle måneder siden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det lysner lidt for kommunens økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lysner lidt for kommunens økonomi
Halsnæs - 14. december 2018 kl. 05:13
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er i tredje kvartal lykkedes at forbedre økonomien i Halsnæs Kommune med 28 mio. kr. i forhold til udsigterne i sommer for årsregnskabe. Samtidig kan Halsnæs Kommune se frem til i 2019 og 2020 at modtage to gange 8,6 mio. kr. mere end man havde udsigt til via udligningsordningen.

Det glæder naturligvis borgmester Steffen Jensen (S), der i sit første år i stolen har været tvunget til i to omgange at gennemføre markante sparerunder på grund af en uforudset stor stigning i omkostningerne, særligt på familieområdet omkring anbringelser af børn.

- Hovedbudskabet er, at de ting vi har besluttet at gøre, både om budgettet for de kommende år og om at holde igen i dette regnskabsår, ser rigtig flot og positivt ud, samtidig med, at der ikke kommet nye børnesager. Så vi arbejder i den rigtige retning, og det begynder at hænge fornuftigt sammen, siger Steffen Jensen.

Som regnskabet ser ud pr. 31. oktober 2018 forventes der nu et underskud på 7,4 mio. kr. i 2018. Det er en forringelse på 11,7 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget, men en forbedring på 28,1 mio. kr. siden forventet regnskab pr. 31. juli 2018. Forbedringen skyldes, som borgmesteren konstaterer, særligt de opbremsninger der er foretaget

- Havde vi ikke i to omgange bremset op, ville vi som udgangspunkt mangle et stort millionbeløb. Nu har vi handlet, og resultatet skyldes at virkelig dygtige medarbejdere i kommunens virksomheder har formået at løfte i flok. Det er faktisk imponerende, siger Steffen Jensen.

Den aftale om Finansloven for 2019, som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået, får også indflydelse på Halsnæs Kommunes økonomi.

Der er særskilt indgået en aftale om kompensation for - som det hedder - ændrede aldersbetingede kriterier i udligningsordningen.

Halsnæs Kommune vil i 2019 og 2020 modtage 8,6 mio. kr. årligt som kompensation for tab ved ændring af kriterier i den kommunale udligningsordning.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede