24. september 2021
Jeppe Davidsen (t.h.) og Mads Høgsted (i midten) er lærlinge hos Møbelsnedkeriet Egeværk, hvor Lasse Kristensen (t.v.) er mester. Snedkeriet arbejder tæt sammen med flere af de omkringliggende virksomheder, hvilket ifølge Egeværk og lærlingene giver en stærkere uddannelse.
gallery icon

Se billedserie

Jeppe Davidsen (t.h.) og Mads Høgsted (i midten) er lærlinge hos Møbelsnedkeriet Egeværk, hvor Lasse Kristensen (t.v.) er mester. Snedkeriet arbejder tæt sammen med flere af de omkringliggende virksomheder, hvilket ifølge Egeværk og lærlingene giver en stærkere uddannelse.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Det er skam ikke bare lutter lagkage og træspåner«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Det er skam ikke bare lutter lagkage og træspåner«
Opdateret 29. juni 2015 kl. 09:05
Halsnæs - 25. juni 2015 kl. 06:00
Af Simon Rune Knudsen

Der bliver høvlet, hamret og savet ekstra meget på Hundested Havn i disse dage. Møbelsnedkeriet Egeværk er nemlig ved at lægge sidste hånd på deres nye lokaler, der er placeret helt ned til vandet i bunden af havnen.

Nogle af dem, der står bag arbejdslarmen, er Egeværks to lærlinge Jeppe Davidsen og Mads Høgsted, der arbejder hårdt på at få det nye værksted på plads.

Da vi møder dem, er de ved at ligge et træpladepuslespil som bund i det rum, der skal være deres fremtidige frokoststue. Og det er ikke så nemt, for det er vigtigt for dem, at pladerne passer perfekt sammen. De saver dem om igen og igen, så der ikke er det mindste luft, der hvor træet mødes. Ingen halve løsninger her.

Men hov, er Egeværk ikke et møbelsnedkeri, tænker den opmærksomme læser måske. Bør lærlingene ikke lære at lave en Wegner stol i stedet for at rode rundt på gulvet og lege tømrer?

Svaret er, at det er det, men at de opgaver, lærlingene får hos Egeværk, ikke begrænser sig til mødelsnedkeriets kunst. Der er plads til, at de også lærer noget af det, som man kender fra tømrer- eller bådbyggerfaget. Derfor har Egeværk også indgået et samarbejde med med to nabovirksomheder, Hundested Baadeværft og Mostel Byg, der er både snedker, tømrer og bådeværft. Begge virksomheder har en lærling, som er i tæt kontakt med Egeværk.

- Det har vi valgt at gøre, fordi det giver god mening. Vi ligger lige ved siden af hinanden, vi kender hinanden, og vi vil gerne hjælpe hinanden. Og det gør vi, fordi det gavner os alle. Desuden får vores lærlinge en bedre og bredere uddannelse, hvis de arbejder sammen, siger Lasse Kristensen, der står bag Egeværk sammen med Mette Bentzen.

Mads Høgsted og Jeppe Davidsen har taget sig en velfortjent pause fra gulvlægningen. De har fundet sig solplettet bænk på havnen, hvor de kan nyde deres frokost. Selv er de også glade for, at de får nogle kompetencer med i rygsækken, som ikke umiddelbart hører ind under deres fag.

- Vi går jo alligevel op og ned af hinanden hver dag, så det ville være mærkeligt, hvis vi ikke samarbejdede. Det gavner os, når vi hjælper, for vi har jo alle træet til fælles, så det hele gør os bedre til vores arbejde, siger 24-årige Mads Høgsted.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.

Stemmer du til kommunalvalget i år?