27. februar 2021
Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Michael Thomsen (V) er glad og stolt over prisen.
Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Michael Thomsen (V) er glad og stolt over prisen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den Gyldne Tråd til Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Gyldne Tråd til Halsnæs
Halsnæs - 19. januar 2021 kl. 13:45
Af Niels Jørgen Larsen

Med projektet »Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel« har Halsnæs Kommune vundet prisen Den Gyldne Tråd 2021, som netop er blevet uddelt på KL's sundhedskonference. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det er Nyhedsbrevet Kommunal Sundhed der ved konferencen uddelt Den Gyldne Tråd for femte gang. Prisen har til formål at gøre opmærksom på nye initiativer i det nære sundhedsvæsen, og i år blev den tildelt projektet i Halsnæs. Det glæder formand i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune, Michael Thomsen (V).

- Jeg er selvfølgelig glad for og stolt af at vinde prisen, og så er det rigtig dejligt at få et skulderklap for den indsats for børn og unge, som er omdrejningspunktet i projektet. Vi kan se, at projektet er med til at hjælpe børn og unge tidligere i et mistrivselsforløb, end vi havde mulighed for før. Det betyder, at vi med projektet er med til at forebygge længere og mere alvorlige sygdomsforløb hos børn og unge. At vi nu modtager Den Gyldne Tråd som anerkendelse for den indsats, der ligger bag projektet er selvfølgelig noget, der skaber glæde og giver blod på tanden for dels at fortsætte arbejdet og dels forsøge at udbrede det, siger Michael Thomsen.

Det vindende projekt er et samarbejde mellem Almen Praksis, PPR, Familieafdelingen, Sundhedsplejen, og Sundhedsafdelingen i Halsnæs Kommune. Projektets formål er at forebygge, at børn og unge, som viser tegn på mistrivsel, får så alvorlige problemer, at de skal i behandling i børne- og ungepsykiatrien. Det sker ved, at de praktiserende læger nu har mulighed for at henvise børn og unge med tidlige tegn på mistrivsel direkte til Halsnæs Kommunes PPR-afdeling, som har fokus på at gribe tidligere og hurtigere ind og hjælpe børn og unge, før deres problemer udvikler sig yderligere.

»Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel« startede som et projekt i sommeren 2018, men er nu blevet et fast tilbud i Halsnæs Kommune. Der er stor tilfredshed med projektet hos både de praktiserende læger, i PPR i Halsnæs Kommune og hos de børnefamilier, der modtager hjælp. Derfor tales der nu om muligheden for at udbrede projektet til hele Region Hovedstaden.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?