2. marts 2021
"Vi er klar til at åbne på mandag", fortæller indehaver af Højdal, Jesper Nørgaard Kristensen
gallery icon

Se billedserie

"Vi er klar til at åbne på mandag", fortæller indehaver af Højdal, Jesper Nørgaard Kristensen
Foto: Thomas Quvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De erhvervsdrivende krydser fingre - håber på genåbning mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De erhvervsdrivende krydser fingre - håber på genåbning mandag

De landsdækkende TV-stationer har været flittige gæster i Halsnæs de seneste dage

Halsnæs - 23. februar 2021 kl. 11:27
Af Thomas Quvang

Jesper Nørgaard Kristensen og Thomas Møller Nielsen har forretning i hver sin ende af gågaden i Frederiksværk, men selv om der er et par hundrede meter imellem Højdal og Sko & Nøgleservice så er der stor enighed blandt de to erhvervsdrivende i Nørregade - de er begge klar til genåbning, og meget gerne fra på mandag.

De meget lave smittetal i Halsnæs har fået de landsdækkende tv-stationer til at rette fokus mod vores område. Mandag eftermiddag havde Jesper Nørgaard Kristensen i Højdal besøg af Danmarks Radio til et indslag i TV-Avisen samme aften, og tirsdag var TV2-News på besøg hos Thomas Møller Nielsen til et direkte indslag fra morgenstunden.

Betydning for gågaden

For begges vedkommende var det den gradvise genåbning af landet som var på dagsorden, og i begge ender af Nørregade håber man på genåbning og kunder i forretningen efter lidt over to måneders nedlukning:

"Vi er klar til at tage imod kunder, og vi kan sagtens administrere, hvor mange kunder ad gangen der kan være i butikken, det er ikke et problem, vi skal nok kunne styre det", siger Jesper Nørgaard Kristensen og han tilføjer:

"Det har stor betydning, at vi får åbnet op nu. Ikke kun for forretningen her, men for hele gågaden, ellers frygter jeg Frederiksværk kan ende som spøgelsesby".

Åbning eller dødskamp

Og meldingen er nogenlunde den samme hos Thomas Møller Nielsen i Sko & Nøgleservice:

"Jeg ser intet problem i en genåbning her, vi i Halsnæs er om nogen dygtige til at passe på, bare se smittetallene i forhold til de mange sommerhusgæster der kommer hertil. Folk har taget det til sig, at man altså skal passe på", siger Thomas Møller Nielsen der håber på genåbning allerede fra på mandag. Han siger:

"Vi selvstændige erhvervsdrivende har bidt så meget negle det sidste års tid, at man nu kan smage knoglerne, så ja selvfølgelig håber jeg på en genåbning, igen at kunne høre dørklokken ringe i forretningen, og selvfølgelig at kunne få en indtjening igen. Ellers begynder det at ligne en dødskamp", lød det fra Thomas Møller Nielsen.

Kæmpe gambling

Også Intersport i centeret Inoord havde besøg af TV 2 tirsdag morgen, og i de tidlige morgennyheder kaldte indehaver Kasper Kristoffersen det for altafgørende for forretningen, at få lov at åbne op mandag morgen:

"Bundlinien er nået, der er ikke mere at trække på, så det er altafgørende for butikken, at der bliver åbnet op igen", siger Kasper Kristoffersen der har varelageret fyldt med vintervarer, og nu skal der fyldes op til en ny sæson:

"Det er en kæmpe gambling, at få nye varer ind nu, og det understreger bare vigtigheden af, at der bliver åbnet op nu", siger Kasper Kristoffersen, der flyttede sin forretning fra gågaden til Inoord 1. oktober.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?