22. august 2019
Det startede som en stor oplevelse i et progressivt land for udvekslingseleverne fra Frederiksværk Gymnasium, men endte som en øjenåbner til Kinas »Big Brother-samfund«. Bagerst i rød trøje ses Jonas Thomsen. Privatfoto
Det startede som en stor oplevelse i et progressivt land for udvekslingseleverne fra Frederiksværk Gymnasium, men endte som en øjenåbner til Kinas »Big Brother-samfund«. Bagerst i rød trøje ses Jonas Thomsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske studenter overvåget i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske studenter overvåget i Kina
Halsnæs - 13. februar 2019 kl. 04:04
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med kameraer, udførlige lister og udspionerende elever blev en gruppe tidligere elever fra Frederiksværk Gymnasium overvåget, mens de som en del af gymnasiets udvekslingsprogram underviste i engelsk på Tianjin College of Commerce (TCC) i byen Tianjin i tre måneder. Det fortæller en af de nu hjemvendte danskere, Jonas Thomsen, i et omfattende rejsebrev i Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Elevrådsformand: Elever ser Kina som en fed mulighed

»Det viste sig, at de havde en liste med tidspunkter for, hvornår vi havde bevæget os fra et værelse til et andet. De havde kameraer op over alt, og de skrev alt ned, vi lavede både med og uden ham«, skriver Jonas Thomsen med henvisning til en kineser, som kom i problemer for at have overnattet på danskernes værelse.

Siden fandt danskerne ud af, at mange kinesiske elever havde fået til opgave at blive venner med danskerne og rapportere om danskernes adfærd til den kinesiske skole.

De danske udvekslingsstudenter kom hjem inden jul, men rektor på Frederiksværk Gymnasium & HF, Johnny Simonsen, har intet hørt om deres oplevelser, da Frederiksborg Amts Avis ringer.

- Det er nyt for mig. Det er ikke noget, jeg har hørt fra den gruppe, som har været af sted. Heller ikke Jonas. Jeg har hørt fra de lærere, som har været i kontakt med dem, at der har været lidt »støj på senderen«, men det her lyder mere suspekt og værre, end de historier vi tidligere har hørt om, siger Johnny Simonsen.

I følge rektoren gør gymnasiet det klart for eleverne, at der er store kulturelle forskelle og strenge regler på den kinesiske skole.

arrow Sender nyt gymnasie-hold til Kina
26. februar 2019 kl. 04:32 Opdateret: kl. 14:50
arrow Byrådsmedlem vil have Kina-projekt stoppet efter overvågning
15. februar 2019 kl. 04:38 Opdateret: kl. 14:54
arrow Rejsebrev fra Kina: Min helt egen kinesiske propagandavideo
14. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 09:30

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede