26. september 2021
Med den ny redningsbåd kunne Lynæs-søredderne også klare en opgave i Kattegat på seks timer.                             Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Med den ny redningsbåd kunne Lynæs-søredderne også klare en opgave i Kattegat på seks timer. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongeskibet Danneborg i redningsaktion, men lokale reddere klarede opgaven først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongeskibet Danneborg i redningsaktion, men lokale reddere klarede opgaven først
Halsnæs - 29. juli 2021 kl. 04:02
Af Niels Jørgen Larsen

Tidligere på ugen kunne man i landets medier læse, at kongeskibet Dannebrog var sat ind og deltog i en redningsaktion efter et opkald om, at en fiskekutter var ved at synke ved øen Hjelm syd for Djursland tidligt mandag morgen.

Det var dog ikke Dannebrog, men de frivillige søreddere fra Lynæs, der endte med at klare opgaven, så lidt kongelige kan gutterne fra DSRS Lynæs vel siges at være nu, selv om de ikke før denne artikel har fået kredit for deres indsats!

- Det med øen Hjelm var en fejlposition. Vi fik fat i kutteren nord for Gilleleje og fik den slæbt ind til Gilleleje havn, hvor den blev løftet op med det samme for at blive repareret, fortæller stationsleder Bo Vinten Johansen fra DSRS Lynæs.

Stationen modtog meldingen om at fiskerbåden var ved at synke i Kattegat og blev bedt om at assistere. Ud for Hundested modtog man så opkald om at redningshelikopteren havde fundet båden, ikke ved Hjelm, men nordøst for Hesselø. Redderne fra Lynæs kom frem i sidste øjeblik før kutteren ellers var gået til bunds, 11,5 sømil fra land.

- Vi er så heldige, at vi lige har fået en ny pumpe, og det var nok til at holde vandet tilbage, siger Bo Vinten Johansen.

En af redderne gik ombord på kutteren, og efter en halv times arbejde med pumpen, der klarer 2500 lieter vand i minuttet, kunne man begynde at trække kutteren mod Gilleleje, der var nærmeste havn. En tur på to og en halv time med kutteren på slæb, og i alt blev det en aktion, der varede seks timer, så det var en af de lange.

- Jeg har lige fået regningen på dieselolien, 2500 kr., så der blev suget godt i tanken, siger Bo Vinten Johansen.

Søredderne roser i øvrigt Gilleleje havns professionelle håndtering, da man kom ind med kutteren og det straks var muligt at få den på bedding.

Men havde man ikke haft pumpen på redningsbåden, var kutteren sunket. Udover den har søredderne også udstyr ombord til at slukke brand, og sikkerheden til søs supplerres nu også med en hjertestarter.

Bo Vinten Johansen beretter, at man har været på vandet til aktioner omkring 100 gange i denne sæson. så det ser ud til at man ender med omkring 170 i alt som tilfældet var sidste år.

Stemmer du til kommunalvalget i år?