24. februar 2020
DMI har udsendt kategori 2 varsel forhøjet vandstand i Isefjorden mellem mandag og tirsdag nat. Vandet forventes at stige med op til 1,45 meter. 

Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

DMI har udsendt kategori 2 varsel forhøjet vandstand i Isefjorden mellem mandag og tirsdag nat. Vandet forventes at stige med op til 1,45 meter. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DMI advarer: Nu stiger vandet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DMI advarer: Nu stiger vandet igen
Opdateret 14. januar 2019 kl. 11:04
Halsnæs - 14. januar 2019 kl. 09:05
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tredje gang i det nye år er Halsnæs omfattet af et varsel fra Dansk Meteorologisk Institut(DMI) om forhøjet vandstand. Mandag morgen har DMI udsendt en kategori 2 varsel om forhøjet vandstand i Isefjorden og Roskilde Fjord. Varslet gælder frem til natten til tirsdag.

arrow Læs også: Ny skole er næppe klar i 2021

»Vandstanden forventes at stige til mellem 110 og 145cm over normal vandstand (DVR90). Varselskriteriet for forhøjet vandstand er 125cm over normal vandstand. Den højeste vandstand forventes mandag aften i Frederikssund og Roskilde«, skriver DMI på sin hjemmeside.

Den høje vandstand er forårsaget af kuling og kraftige vindstød.

I følge DMI generes den kraftige blæst af et lavtryk søndag aften befandt sig lige øst for Sverige og bevægede sig mod sydøst til den sydøstlige del af Østersøen. Det kraftigste vindfelt ligger vest for lavtrykket og giver således meget blæst fra nordvest over hele landet, men de kraftigste vindstød forventes over den jyske vestkyst.

De nordsjællandske kyster og Isefjorden har to gange tidligere været omfattet af DMI's varsler på den første dag i 2019 og igen den 8. januar. I begge tilfælde har Halsnæs Kommune valgt at lukke højvandsslusen i kanalen ud til fjorden, og det har man nu gjort for tredje gang.

Den seneste opdatering fra DMI lyder på, at det særligt er Nordsjællands kyst der bliver ramt af det voldsomme vejr denne gang. Den forhøjede vandstand ventes at toppe sidst på eftermiddagen.