17. februar 2020
Dansk Folkeparti, her med Walter Christopersen længst til højre, bliver heller ikke i år del af et budgetforlig i Halsnæs.                                                                                                  Foto: Niels J. Larsen
Dansk Folkeparti, her med Walter Christopersen længst til højre, bliver heller ikke i år del af et budgetforlig i Halsnæs. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF er ude af budgetforhandlingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF er ude af budgetforhandlingerne
Halsnæs - 19. oktober 2019 kl. 04:33
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Folkeparti bliver heller ikke i år en del af en budgetaftale i Halsnæs. Allerede efter et indledende møde er partiet - der har to pladser i byrådet og i denne byrådsperiode har holdt sig udenfor alle de store økonomiske aftaler - ude af forhandlingerne. Hvilket nok var til at forudsige.

- Jeg har haft en god snak med Walter Christophersen, og vi er enige om at det ikke giver mening at drøfte videre. De vil bruge samme taktik som sidste år ved at lave besparelser på børn og unge og flytte over til de ældre, og det er ikke muligt, siger borgmester Steffen Jensen (S).

Walter Christophersen (DF) bekræfter at det er tilfældet.

- DF har før samarbejdet med Venstre, jeg ved ikke hvad der sker hos dem og hos socialdemokraterne, men vi er nødt til at stå alene og køre vores eget. Vi slår en streg i sandet som sidste år, siger Walter Christophersen og giver denne begrundelse:

- Vores velfærdssamfund er enormt presset, især for de svage ældre, som ikke kan ytre sig. Derfor ønsker DF flere midler til ældreområdet, det har vi initieret i de forslag vi har har stillet.

Han mener at man gennem lang tid har konstateret store svigt på ældreområdet og nævner som eksempel senest den tvivl Ældrerådet i Halsnæs har rejst mod tilsynene på plejecentrene - omtalt i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Blandt forslag fra Dansk Folkeparti er at hæve lærernes undervisningstimetal samt fjerne det kommunale tilskud til Gjethuset og Industrimuseet, herunder Knud Rasmussens Hus.

Borgmester Steffen Jensen slår fast, at forslag som disse omkring museerne og Gjethuset ikke kommer i spil, så længe han er borgmester, men han tager Dansk Folkepartis holdning til efterretning og fortsætter forhandlingerne med de øvrige partier.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis Weekend.