26. oktober 2021
Classensgade / Jernbanegade er et af de kritiske trafikpunkter for en cyklist, der vil køre gennem Frederiksværk. Foto: Niels Jørgen Larsen.
gallery icon

Se billedserie

Classensgade / Jernbanegade er et af de kritiske trafikpunkter for en cyklist, der vil køre gennem Frederiksværk. Foto: Niels Jørgen Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelstitest: 11 politikere på hjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelstitest: 11 politikere på hjul
Halsnæs - 17. september 2021 kl. 14:08
Af Kim Larsen

CYKELPOLITIK Foreningen Grøn Omstilling Halsnæs havde onsdag inviteret lokale politikere på en lille cykeltur for at give dem en oplevelse af, hvordan det er at være cyklist i Frederiksværk og omegn - på godt og ondt.

Den invitation havde i alt 11 byrådsmedlemmer og -kandidater fra fem partier (A-C-F-V-Å) taget imod. Nogle med cykelhjelm, andre uden - fy!

Flad rute med flere udfordringer

Her er en opsummering af dagens etape:

Feltet trillede fra Halsnæs Rådhus ad den flotte cykelsti bag rådhuset (Liselejestien), som dog hurtigt ændrer karakter til grussti.

Turen går ad Åsebro via tunnel under Hundestedvej til Ellevej. I tunnellen er der ingen adskillelse af cyklister og gående, og ved opkørslen til Ellevej ender cykelstien direkte ud i fortov - og her må man som bekendt ikke køre på cykel. Dårlig skiltning og oversigtsforhold.

På Ellevej, som også er skolevej, triller feltet videre ad en meget smal 'cykelsti', som samtidig forhindringer som afløbsriste og asfaltnedkørsler.

Fra Vinderød Skov-vejen køres ad fin sti gennem skoven til Helsingevej. Men her kan cyklister blive i tvivl om, hvor man skal køre, hvis turen går videre mod Vinderød.

Nå, men denne dag går turen til højre ad Helsingevej til "den gamle rundkørsel", som med to vejbaner og meget trafik er problematisk for cyklister.

Til gengæld er der fine cykelforhold ad Nørregade, lige ind til Peder Falsterssvinget, hvor der er en mindre hensigtsmæssig passage for cyklister til Allegade.

Når man cykler ad Allegade vil man opleve, at cykelvejen pludselig ophører ved Strandgade. Vil man passere Torvet på cykel, må man improvisere - der er ikke meget hjælp at hente i form af afmærkning eller skiltning. Og hvor cykler man ad Gjethusgade?

Det lykkedes dog de 11 gæstecyklister og de fem omstillingsparate grønne cyklister at nå frem til Jernbanegade - hvor der ingen cykelsti er!

Lyskrydset, der ved venstresving skal bringe cyklisterne fra Jernbanegade til Strandvejen, har ingen særlig lysregulering eller afmærkning for cyklister.

Til gengæld er den fornøjelse at træde i pedalerne ad Strandvejen til Stålværksvej - meget fin cykelsti.

Her vender feltet og kører retur mod Frederiksværk ad stien langs jernbanen.

Cykelvejen ophører ved stationen, hvor der skilteforvirring for cyklister. Den overdækkede cykelparkering ved stationen får derimod tommel op .

Pedalatleterne triller videre forbi det gamle posthus ad Classensgade til Jernbanegade, hvor der gøres stop, for her er særdeles dårlige oversigtsforhold og hurtigkørende trafik. Hvad gør man som cyklist?

Alle cyklister nåede trods den udfordrende etape helskindet i mål, og dagens strabadser blev afrundet med en halv times cykel- og trafiksnak i Frivilligcentret.

"Vi er meget glade for tilslutningen fra partierne. Alle var meget positive, og vi har haft en rigtig god dialog," fortæller Frank Køngerskov fra Grøn Omstilling efterfølgende og tilføjer:

"Det giver håb om, at der i de kommende år vil blive arbejdet godt for gode og sikre cykelveje i Halsnæs, så vi kan få endnu flere op på cyklen."

Ønske om supercykelsti

Grøn Omstilling i Halsnæs har stillet konkret forslag om en gennemgående cykelstinet fra Hundested helt til Ølsted - herunder en rekreativ cykelsti langs fjorden til Hvide Klint og videre ad Poul Rasmussensvej frem til Undalsvej.

Vil du vide mere om, eller være med i, Grøn Omstilling i Halsnæs, så er du velkommen sidste mandag hver måned i Karl E, Nørregade 22, Frederiksværk.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?