28. oktober 2020
Med otte smittetilfælde på en uge har Halsnæs Kommune nu passeret myndighedernes bekymringsgrænse. Mandag formiddag holdt kommunens krisestab møde om situationen.  Foto: Allan Nørregaard
Med otte smittetilfælde på en uge har Halsnæs Kommune nu passeret myndighedernes bekymringsgrænse. Mandag formiddag holdt kommunens krisestab møde om situationen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona: Halsnæs krydser bekymringsgrænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona: Halsnæs krydser bekymringsgrænse
Opdateret 21. september 2020 kl. 14:14
Halsnæs - 21. september 2020 kl. 14:09
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Halsnæs Kommune meldte sig søndag i koret af kommuner, som har krydset sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsgrænse, hvor der er mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere indenfor den seneste uge.

Myndighederne holder særligt øje med kommunerne, der har krydset grænsen, men listen vokser sig længere og længere. Tal fra Statens Serum Institut viser, at 63 ud af 98 kommuner nu er over bekymringsgrænsen.

I lang tid har Halsnæs navn ikke været at finde på listen. Kommunen har været Nordsjællands corona-duks og undgået de høje smittetal, som er skudt op rundt om i landet.

Men allerede i weekenden krydsede kommunen bekymringsgrænsen ved at have syv smittetilfælde i kommunen på en uge. Det betød, at Halsnæs Kommune havde 22 smittede per 100.000 indbyggere.

De nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at situationen mandag er den samme. Halsnæs Kommune har nu 83 smittede ud af næsten 10.000 testede. Det betyder tre nye smittetilfælde siden i går og otte smittetilfælde inden for den seneste uge. Det svarer til 26 pr. 100.000.

Den seneste corona-udvikling i landet har medført, at Halsnæs Kommune mandag morgen havde møde i krisestaben, som har håndteret coronakrisen lokalt i kommunen. De første indgreb trådte i kraft allerede inden mødet.

Fra i dag, mandag, har kommunen besluttet, at alle medarbejdere, der kan, skal arbejde hjemmefra.

Derudover vil en række arrangementer blive aflyst, blandt andet budgetmødet i Gjethuset, hvor borgmester Steffen Jensen(S) mandag aften skulle præsentere sit budgetforslag. Mødet er rykket online i stedet.

Videre er arrangementet i anledning af Frivillig Fredag aflyst.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?