18. september 2021
Tre generationer (Anja, Andrea og Inge Breinild) på hyttetur i Frederiksværk. Fredag aften blev ødelagt af larmende knallerter, der i timevis kørte frem og tilbage på vejen til gymnasiet lige bag hytten. "Det var til at blive vanvittig af, og vi kunne slet ikke sove," fortæller Inge Breinild. De tre hyttegæster valgte dog at blive, og heldigvis var både lørdag og søndag langt mere fredelige. Fotos: Kim Larsen.
gallery icon

Se billedserie

Tre generationer (Anja, Andrea og Inge Breinild) på hyttetur i Frederiksværk. Fredag aften blev ødelagt af larmende knallerter, der i timevis kørte frem og tilbage på vejen til gymnasiet lige bag hytten. "Det var til at blive vanvittig af, og vi kunne slet ikke sove," fortæller Inge Breinild. De tre hyttegæster valgte dog at blive, og heldigvis var både lørdag og søndag langt mere fredelige. Fotos: Kim Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Campinggæster plages af festglade unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campinggæster plages af festglade unge
Halsnæs - 27. juli 2021 kl. 12:42
Af Kim Larsen

"Kære Kommune, Kære Gymnasium, Kære Halsnæs Borger med hjemmeboende unge mennesker. Skal vi ikke hjælpes ad med at passe på byens turister og gæster. De seneste uger har vi her nede på vores ellers fredfyldte Camping og Hostel været stærkt plaget af unge mennesker, der holder fest næsten dagen og aftenen lang på gymnasiets grund, samt masser af knallerter der kører vildt støjende og larmende rundt hernede langs mine hytter og i hele området."

arrow Læs også: Pedellen tager skraldet

Således skrev Winnie Topp sent fredag aften i Facebookgruppen "Halsnæs Hjælp Hinanden".

Hun er ejer af campingpladsen i Frederiksværk, som også kaldes "Fredfyldt Camping & Hostel".

Det med det fredfyldte kniber det dog med at leve op til denne sommer, og det har Winnie Topp det ikke ret godt med. Det går ud over gæsterne på campingpladsen, og dermed den virksomhed, som hun skal leve af - men det går også ud over byen som helhed, påeger Winnie Topp:

"Turister kan ikke hvile, nyde, hygge, være trygge hernede, det er meget voldsomt. De vil rejse og have deres penge tilbage. Det er turister, der vil nyde vores by, der lægger penge på restauranter, museer og butikker. Det er folk fra København der måske muligvis vil flytte hertil og lægge skattekroner i kassen her."

Find et feststed til de unge

Så kunne man tro, at Winnie Topp er rigtig vred på de unge. Men hun er faktisk fuld af forståelse for, at de også skal være her, og at de har brug for at feste:

"De hygger sig gevaldigt, og det er ikke noget de gør for at genere. Men når de spiller høj musik på området bag gymnasiet, så kaster bygningen lyden herover og bassen lyder bare boom-boom-boom-boom."

"Jeg forstår godt de unge, selvfølgelig skal de kunne holde en fest med høj musik. Men vi skal være her alle sammen."

Winnie Topp, campingpladsejer

"Jeg har været ovre og snakke med de unge nogle gange. De har været 30-40 stykker, jeg vil tro i alderen fra 14 år til starten af 20'erne. Det er søde unge mennesker de fleste af dem, men så snart man vender ryggen til, så er der nogen, der skruer op for musikken igen."

"Jeg er ikke meget for at ringe til politiet, de skulle jo gerne bruge deres ressourcer på helt andre ting. Men når gæsterne klager, og jeg ikke selv kan få de unge til at skrue ned, så har jeg ringet til politiet. Det er sket 3-4 gange, og så er de kommet forbi og har lukket festen. Men festen starter igen dagen efter."

"Sidste sommer var det et problem på lystbådehavnen i Frederiksværk. Nu har de forbudt soundboxe på området, og der er blevet dejligt fredeligt. Men problemet har bare flyttet sig."

"Jeg forstår godt de unge, selvfølgelig skal de kunne holde en fest med høj musik. Men vi skal være her alle sammen. "

"Jeg tror ikke det kan løses sådan vupti-vupti, men jeg håber, at nogen tager bolden op og hen over efteråret arbejder på at finde en løsning, som kan fungere til næste år, så de unge kan feste med høj musik uden at genere andre,"

Det har ikke været muligt at træffe borgmester Steffen Jensen for en kommentar, da han holder ferie.

Synes du, at kommunen er der for dig?