28. september 2020
Halsnæs Kommune har fået sit første smittetilfælde med coronavirus i fire uger.

Foto: Niels J. Larsen
Halsnæs Kommune har fået sit første smittetilfælde med coronavirus i fire uger. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: COVID-19: Første smittetilfælde i fire uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

COVID-19: Første smittetilfælde i fire uger
Halsnæs - 11. august 2020 kl. 15:59
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

I næsten fire uger har Halsnæs Kommune været uden nye smittetilfælde med coronavirus, men på de seneste tal fra Staten Serum Institut fremgår det, at en person er testet positiv. Det bringer Halsnæs Kommune op på 70 smittetilfælde i løbet af coronakrisen.

Tallene blegner i forhold til flere andre kommuner, blandt andet Aarhus, Silkeborg og Ringsted, hvor der er konstateret mange nye smittede de seneste uger. Det har medført, at smittetallet på landsplan er markant stigende, og både eksperter og ministre taler om en anden bølge med coronavirus. Flere tiltag - blandt andet obligatoriske mundbind i offentlige transport - er derfor indført i nogle kommuner.

Så galt står det ikke til i Halsnæs. Selvom det har været højsæson med mange sommerhusgæster på strande, i havne og på indkøbssteder, er smittetallet stadig lavt. Det til trods for, at der siden starten af juli er testet over 2.200 personer. I alt er 7.218 personer blevet coronatestet i kommunen, her i blandt 700 på det mobile testcenter i Melby Hallen.

Borgmester Steffen Jensen(S) glædede sig i sidste uge over, at der ingen nye smittede var, men advarede samtidig borgerne.

- Det er glædeligt, Især set i lyset af at så mange er testet, men vi ved alle at der formentlig venter en fase to, så udover at rose Halsnæs-borgerne er mit råd, at man fortsat skal passe på sig selv og hinanden ved at holde afstand og bruge håndsprit, sagde borgmesteren.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?