21. august 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem vil have Kina-projekt stoppet efter overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem vil have Kina-projekt stoppet efter overvågning
Halsnæs - 15. februar 2019 kl. 04:38
Af Niels Jørgen Larsen og Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beretningen om hvordan en gruppe tidligere elever fra Frederiksværk Gymnasium og HF er blevet overvåget og udspioneret under deres ophold som hjælpelærere på den skole i Kina, som gymnasiet samarbejder med, vil nu blive taget op til drøftelse i gymnasiets bestyrelse.

Samtidig mener byrådsmedlem i Halsnæs Frederik Germann (V) at gymnasiet bør stoppe samarbejdet med det kinesiske Tianjin College of Commerce (TCC).

arrow Læs også: Elevrådsformand: Elever ser Kina som en fed mulighed

I Frederiksborg Amts Avis onsdag beskrev 20-årige Jonas Thomsen, der blev student i Frederiksværk i sommer, hvordan han og de øvrige udvekslingsstudenter opdagede hvordan de blev overvåget med kameraer og der blev ført lister over alle deres bevægelser.

Det viste sig at alle de unge elever, de blev venner med, havde til opgave at rapportere om deres adfærd. Samtidig oplevede danskerne de hvordan unge kinesere blev afstraffet.

- Det kommunistiske regime Kina, har overvåget m.m. de danske elever og de har oplevet, hvordan man straffer kineserne. Det er forfærdelige beretninger og nyheder, som jeg ikke mener, at man som gymnasium bør kunne sende elever på studietur til. Derfor bør man trække sig fra samarbejdet med det kinesiske Tianjin College of Commerce (TCC). Det er alvorlige afsløringer, siger Frederik Germann og understreger at hans bemærkninger er på egen regning.

Formand for gymnasiets bestyrelse Helle Lunderød (S) vil ikke kommentere byrådskollega Frederik Germanns opfordring til at stoppe Kina-samarbejdet, men siger at det vil blive taget op i bestyrelsen.

- Vi drøfter i bestyrelsen løbende vores samlede internationale samarbejde, for vi har andre gode samarbejder end det med TCC.Vi skal her i foråret drøfte vores fremtidige samarbejde med TCC bl.a. fordi de har skiftet ledelse, men også for at se hvilket fundament et fremtidigt samarbejde kan få. Det er naturligt at en sådan rejseberetning vil indgå i drøftelsen, så må bestyrelsen tage stilling til på hvilken måde, siger Helle Lunderød.

arrow Sender nyt gymnasie-hold til Kina
26. februar 2019 kl. 04:32 Opdateret: kl. 14:50
arrow Rejsebrev fra Kina: Min helt egen kinesiske propagandavideo
14. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 09:30
arrow Danske studenter overvåget i Kina
13. februar 2019 kl. 04:04 Opdateret: kl. 15:14

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede