22. oktober 2021
En servicehavn i Hundested forventes at medføre "mange nye arbejdspladser". Arkivfoto
En servicehavn i Hundested forventes at medføre "mange nye arbejdspladser". Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd bakker op: Vind-vind-situation for servicehavn i Hundested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd bakker op: Vind-vind-situation for servicehavn i Hundested
Halsnæs - 20. november 2020 kl. 09:33
Af Anders Nordstrand

Byrådet bakker op om det store forarbejde, som skal føre til Hundested Havns status som servicehavn for Hesselø Havvindmøllepark.

De 80 vindmøller ventes etableret i 2027, og det giver udsigt til mange nye lokale arbejdspladser, men først skal der i samarbejde med havnen investeres nogle ressourcer i forberedelserne, lød udmeldingen fra erhvervs- og beskæftigelsesudvalgets formand Annette Westh (A) på byrådsmødet torsdag aften.

"Skal missionen lykkes, kræver det et stort, grundigt forarbejde for havn og kommune i fællesskab," sagde hun og forklarede en række opgaver med udarbejdelse af blandt andet markedsføringsmateriale, der skal bringe Hundested Havn i førerposition, inden der skal udpeges en servicehavn, formentlig allerede i 2022.

Byrådssalen rundt var der opbakning til det videre samarbejde.

"SF slutter sig også til koret. Det er en vind-vind-situation," lød det fra Anja Rosengreen (F), og fra Venstres Michael Thomsen var der også medvind: "Det kan blive et nyt vindeventyr - fuld opbakning herfra."

Walther Christophersen fra DF ønskede "god vind" til havnen, inden borgmester Steffen Jensen (A) afslutningsvist roste samtlige partier for opbakningen.

Opgaven som servicehavn kan forløbe i en periode på mindst 25 år og kræver f.eks. plads til servicefartøjer, faciliteter til mandskab og udstyr til servicering af vindmølleparken ca. 20 kilometer nord for Hesselø.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?