27. maj 2020
Gitte Hemmingsen og Walter Christophersen stemte sammen for Dansk Folkepartis budgetforslag imod resten af byrådet. Foto: Niels J. Larsen
Gitte Hemmingsen og Walter Christophersen stemte sammen for Dansk Folkepartis budgetforslag imod resten af byrådet. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetdebat endte i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetdebat endte i folkeskolen
Halsnæs - 05. november 2019 kl. 21:43
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg skal være helt ærlig: Jeg synes det er et godt forlig. Tak for ordet!

Med dette korte indlæg tilkendegav Dansk Folkepartis Gitte Hemmingsen direkte adspurgt af Anja Rosengreen (SF) hendes holdning til det forlig om budgettet, der er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten. Alligevel stemte hun efterfølgende sammen med partifællen Walter Christophersen for Dansk Folkepartis eget budgetforslag og imod det brede forlig.

Det blev afslutningen på en time og godt 50 minutters debat på budgettet ved andenbehandlingen tirsdag aften i byrådssalen, hvor budgettet var det eneste punkt på dagsordenen, hvorfor talelysten også var større end man måske skulle forvente, når 19 udn af 21 byrådsmedlemmer på forhånd var enige om en aftale.

Der var rigtig mange rosende ord blandt forligspartierne både om forhandlingsklimaet og indholdet af budgetaftalen.

Ikke uventet kom debatten imidlertid i sidste ende til at kredse om folkeskolen med baggrund i de kradse synspunkter Walter Christophersen endnu en gang fremførte om denne og ikke mindst lærerne.

Indledningsvis havde borgmesteren præsenteret budgetforliget, som han mente man kunne være stolte af og han takkede konstitueringspartierne bag for forhandlingsforløbet og deres vilje til at tage medansvar, ligesom han takkede for de mange høringssvar, som der var taget flere hensyn til, og takkede administrationen for arbejdsindsatsen.

- Det er et rødt-blåt, regnbuebudget, der handler om velfærd, konstaterede gruppeformand for Socialdemokratiet Helge Friis, hvor han roste forligspartnerne for at være klar til mere service og velfærd og gøre det med en ansvarlig linje.

Michael Thomsen udtrykte på Venstres vegne stor tilfredshed over den lydhørhed man havde mødt i forhandlingerne og fremhævede en række af de punkter Venstre havde fået med.

Han glædede sig over, at økonomien var så meget bedre end sidste år, men advarede samtiidig:

- Der ligger jo fortsat en lang række risici som gør vores kommunale økonomi sårbar - risici som jeg håber der meget snart bliver taget hånd om fra centralt politisk hold på borgen.

Walter Christophersen gennemgik Dansk Folkepartis eget budget med høj prioritering af ældreområdet. DF-budgettet ville tilføre omkring 20 mio. til ældreområdet mod ca. 11 mio. i det brede forlig.

Anja Rosengreen (SF) glædede sig over at hun for første gang i omkring 10 år i kommunalpolitik var med omkring et budget, hvor der ikke skulle spares rigtig meget. Hun roste forhandlingerne og fremhævede at politikernes ønsker for udviklingen af Halsnæs, ofte ligger ret tæt, på tværs af mange partifarver.

Thue Lundgaard (EL) konstaterede at man både på børne- og ældreområdet var kommet et nøk i den rigtige retning selv om det set fra Enhedslistens side ikke var det perfekte budget.

Herefter var det tid til øvrig debat, hvor yderligere otte byrådsmedlemmer tog ordet udover gruppeformændene og borgmesteren.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?