5. august 2020
Brugsen tyvstarter på sit 100-års jubilæum og fejrer Årets Fuldkornsdag fredag.            Foto: Allan Nørregaard
Brugsen tyvstarter på sit 100-års jubilæum og fejrer Årets Fuldkornsdag fredag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugsen fejrer Fuldkornsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugsen fejrer Fuldkornsdag
Opdateret 15. januar 2020 kl. 13:48
Halsnæs - 13. januar 2020 kl. 12:55
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er vin og brød på menuen, når Halsnæs Brugsforening i Torup fredag 17. januar tager lidt forskud på festlighederne weekenden efter, hvor brugsen har 100 års jubilæum.

Klokken 15 til 18 bliver der således vinsmagning ved vinekspert Jens Birkmose fra SuperBrugsen, Gilleleje, der medbringer seks forskellige vine, heraf tre økologiske. Og samtidig markeres Årets Fuldkornsdag i samarbejde med Nordsjællands Fællesmølleri. Der bydes på fuldkornsbrød bagt af lokalt fuldkorn ved Ulrikka Hasselbalch Toft.

Med arrangementet vil Torup være med til at sætte ny danmarksrekord på Årets Fuldkornsdag. Danskerne spiser mere fuldkorn end nogensinde før - i gennemsnit 82 gram fuldkorn om dagen. Men der er stadig mange, som ikke spiser de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen. Derfor bakker Brugsen i Torup op for at gøre Årets Fuldkornsdag større en nogensinde før.

På Årets Fuldkornsdag sætter biblioteker, kantiner, skoler, ældrecentre, diætister, supermarkeder, daginstitutioner, bagere, produktionsvirksomheder, julemærkehjem, sundhedsorganisationers rådgivningscentre og mange flere fokus på fuldkorn.

- Årets Fuldkornsdag 2020 bliver større end nogensinde før. Med deltagere i 95 ud af landets 98 kommuner sætter dagen ny deltagerrekord. Vi oplever, at danskerne har taget smagen af fuldkorn til sig og vænnet sig til at spise fuldkorn til alle dagens måltider. Det glæder os meget, at så mange går sammen denne dag om at give befolkningen en fuldkornsoplevelse, siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

100-året for Brugsen i Torup markeres i hele januar måned. Her kan man se en jublæumsudstilling i Kældergalleriet, mens den store festdag bliver lørdag 25. januar med en række aktiviteter.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?